Verhalen van Magic Mama's

Als zwanger worden niet vanzelf gaat

april 29, 2016
Als zwanger worden niet vanzelf gaat

Wonderen bestaan!

Linda is moeder van Yari (1 jaar). Moeder worden was voor haar niet zo vanzelfsprekend. Aan de kinderwens lag het niet, maar Linda is verminderd vruchtbaar. Zij en haar (binnenkort) man hebben een lange weg van drie jaar moeten bewandelen. Toch vierden zij dit jaar de eerste verjaardag van hun zoontje. Een klein wonder.

Door haar verhaal via Magic Mama te vertellen wil Linda andere ouders in spé een hart onder de riem steken: ‘wonderen bestaan, ook al heb je er zelf geen vertrouwen meer in en zakt de moed je in de schoenen, alles is mogelijk!’.

Starten met IUI

Linda is verminderd vruchtbaar en omdat zij en haar man wel een grote kinderwens hadden besloten zij het medische traject in te gaan. Dit traject begon met een IUI behandeling. Alles leek voorspoedig te verlopen. Na de eerste behandeling bleek Linda al zwanger te zijn. Geweldig nieuws! Helaas was hun blijdschap van korte duur. De zwangerschap bleek buitenbaarmoederlijk te zijn. Een erg verdrietig bericht, vooral omdat Linda het hartje van hun kindje al hadden horen kloppen. Het vruchtje moest operatief verwijderd worden. Normaal gesproken is dit een kleine ingreep. Linda had pech. Bij haar ging het mis. Het gevolg: een buikoperatie, waarbij haar rechter eileider moest worden verwijderd.

Uiteraard moest Linda een tijd herstellen na deze ingreep. Toch pakten zij de draad weer op. Er volgden nog een aantal IUI pogingen, maar dit keer zonder bevruchting.

Door met IVF

Toen de IUI-behandelingen niet de gewenste resultaten lieten zien stapten Linda en haar man over op IVF. Dit betekende ook dat Linda moest beginnen met hormoonbehandelingen. Al direct ging het hier mis. Door over stimulatie had Linda meer dan twintig rijpe eitjes in haar buik! Het herstel hiervan duurde zes weken.

Na zes weken besloten ze het traject toch voort te zetten. Een tweede IVF poging volgde. Dit keer met succes. Linda bleek zwanger! Opnieuw mocht hun geluk niet lang duren. Dit keer was er sprake van een missed abortion. Dit betekent dat Linda alle verschijnselen had van een zwangerschap, zonder dat er een vruchtje in het vruchtzakje zat. Het verdriet was groot. Linda en haar man waren lichamelijk en geestelijk moe van alle gebeurtenissen. Ze besloten een pauze in te lassen.

Een wonder!

Linda paste haar levensstijl aan. Ze ging flink sporten en ging zich bezig houden met gezonde voeding. Na een tijdje merkte ze dat haar menstruatie uitbleef. Toen ze na tien weken nog niet ongesteld was besloot ze een afspraak te maken bij de kliniek. Men dacht dat ze een vleesboom zou hebben of dat ze vervroegd in de overgang was gekomen.

De avond voordat ze de afspraak had bij de kliniek kwam er een vriendin op visite. Zij kaartte aan dat het ook een zwangerschap zou kunnen zijn en adviseerde haar een test te doen. Het onmogelijke bleek waar te zijn. Linda was zwanger. Zonder medische molen, gewoon op de natuurlijke manier. Een wonder. Het was onwerkelijk en moeilijk te bevatten, maar wat waren Linda en haar man blij!

Spannende zwangerschap

Toch bleek genieten van de zwangerschap niet aan de orde. Linda kreeg in de achtste, elfde en twaalfde week last van bloedingen. Er bleek een hematoom (grote blauwe plek) bij het vruchtje te zitten. Linda moest stoppen met werken en afwachten tot de vierentwintigste week van de zwangerschap.

Tijdens de twintigwekenecho bleek alles gelukkig in orde. Het hematoom was opgelost en het grote genieten kon beginnen. Heerlijk! Deze periode duurde kort. Te kort. Na een zwangerschap van negenentwintig weken en drie dagen werd hun zoon Yari geboren. Een spannende tijd volgde. Yari moest zeven weken in het ziekenhuis blijven, maar mocht uiteindelijk toch met Linda en haar man mee naar huis.

Inmiddels is Yari een gezond en stevig ventje van één jaar oud en Linda en haar man zijn zo trots als een pauw!

Wil jij ook jouw persoonlijke verhaal ook (anoniem) delen in de rubriek 'Verhalen van Magic Mama's'? Dat kan! Aanmelden kan via info@magic-mama.nl. Op deze pagina vind je meer informatie over het delen van jouw verhaal.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply