Winacties

Win een zonnebril voor je kindje

augustus 3, 2016
Win een zonnebril voor je kindje

Aangeboden door Pearle.

Vrijwel alle ouders zetten een zonnebril op als ze naar buiten gaan, maar hoe vaak zie je kinderen er niet zonder zonnebril achteraan lopen? Zonder zonnebril naar buiten gaan, vormt echter een groot risico voor de kinderogen. De ooglens van een kind bevat namelijk minder pigment en de pupillen van kinderen zijn wijder en groter dan die van volwassenen. Hierdoor valt er meer schadelijk UV-licht in het oog.

En hoe jonger het kind, des te kwetsbaarder de ogen. Daarom is het heel belangrijk dat kinderen vanaf jonge leeftijd wennen aan het dragen van een zonnebril. De schade die kinderogen oplopen, is niet direct merkbaar, maar kan op latere leeftijd het verschil maken tussen goed en slecht zien. Ook op bewolkte dagen is een goede zonnebril onmisbaar, want ook als de zon niet schijnt is de UV-straling tussen 12.00 en 15.00 uur hoog.

Weetjes over kinderogen en zonnebrillen

1. Hoe jonger het kind, hoe kwetsbaarder de ogen: de pupillen van kinderen zijn groter en wijder en hun ooglens bevat minder pigment.
2. Kinderogen moeten nog tot wel 90 jaar mee en dat is 3 tot 4 keer zolang als hun ouders en 8x zolang als hun opa’s en oma’s. Teveel zonlicht = permanente schade. Het kind heeft hier niet direct last van, maar merkt dit pas op latere leeftijd. Goed voor je ogen zorgen op jonge leeftijd kan het verschil maken tussen goed of slecht zien op latere leeftijd.
3. Kinderen met blonde haren en blauwe ogen zijn gevoeliger voor zonlicht dan kinderen met donkere haren en bruine ogen.
4. Ook op bewolkte dagen is de UV-straling in de zomer tussen 12.00 en 15.00 uur hoog – ook dan is een zonnebril nodig!

Ik mag twee kindjes blij maken met een super toffe zonnebril van Pearl. Een trendy zonnebril voor kids van goede kwaliteit, die de juiste bescherming voor de ogen van je kindje biedt.

Laat hieronder in de comments weten waarom je wilt winnen. Deelnemen kan tot en met zondag 14 augustus. Hierna zal ik, door middel van een loting, de winnaars bepalen.

Goede kinderzonnebrillen voor een goede prijs, die precies passen
Pearle heeft een uitgebreide collectie zonnebrillen voor kinderen, geheel volgens de laatste trends.
De zonnebrillen zijn verkrijgbaar vanaf 9 euro en bieden 100% UV-bescherming (categorie 3). Bij Pearle ben je er zeker van dat de zonnebril door een gediplomeerde opticien precies wordt afgepast op maat van het gezicht van je kind. Dit voorkomt dat schadelijk zonlicht langs de zonnebril in het oog van het kind komt.
Jon Hoogendoorn, optometrist bij Pearle Opticiens: “Ga je naar buiten met je kinderen? Doe dan niet alleen zelf een goede zonnebril op, maar zet ook je kinderen een goede én passende zonnebril op. Wij zorgen dat de zonnebril precies past op het gezicht van je kind. Als je een zonnebril koopt in een kledingwinkel of warenhuis, is dit niet zo en hierdoor kan er nog steeds schadelijk UV-licht in het oog van je kind vallen.”

Welke zonnebrillenlooks zijn er voor de kleine dames en heren?
De collectie kinderzonnebrillen is samengesteld volgens de laatste trends:
• Modellen geïnspireerd op de iconische Wayfarer en pilotenbril - voor een stoere look
• Helemaal van nu met transparante monturen, gekleurde glazen en spiegelglazen
• Opvallende grafische prints in knalkleuren

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Cecilia augustus 3, 2016 at 8:31 pm

  Ja!! Ik loot graag mee voor onze zoon Jazz. Hij heeft nog weleens hoofdpijn dus wij hebben ook altijd een zonnebril voor hem. Een keer een nieuwe zou leuk zijn(staan).

 • Reply Valentina augustus 3, 2016 at 9:19 pm

  Super leuke actie! My baby daughter loves the sun but at the same time complaints that the sunshine is in her eyes hahahaha so we always need to have a sunglasses ready hope i can win this for her!

 • Reply Kim augustus 4, 2016 at 4:43 pm

  Leuke actie zeg!!
  Ik zou natuurlijk heel graag winnen :)
  Goed voor zijn oogjes en ik weet ook zeker dat 1 van die brillen super leuk zou staan bij mijn zoontje

 • Reply Monique augustus 6, 2016 at 8:47 pm

  Hele mooie en waardevolle win-actie!
  Bij deze doe ik graag mee voor mijn zoontje of dochtertje, eerlijk gezegd kan ik niet kiezen wie van de twee de bril het hardste nodig heeft 😉

 • Reply Kim H augustus 10, 2016 at 6:44 pm

  O ja dat wil ik graag. Ik ga heel veel fietsen met mijn kindjes. M’n zoontje zou echt een zonnebril kunnen gebruiken als ik het zo lees. Hij heeft namelijk heeeeeel licht blonde krullen haha.
  Super actie ik ga duimen!! Groetjes kim

 • Reply Floor augustus 13, 2016 at 7:55 pm

  Wauw, ik wist niet dat het zo belangrijk was! Ik heb 3 kindjes (2 oud genoeg voor een zonnebril), maar ze dragen er nooit één. Ik zou het graag met ze uitproberen!
  Groetjes!

 • Reply Priscilla augustus 14, 2016 at 5:19 am

  Ik zou deze heel graag winnen voor mijn oudste dochter. Mijn meisjes dragen altijd zonnebrillen en deze hele hippe bril zou ze.dan ook prachtig staan!

 • Reply Nadia A. augustus 14, 2016 at 8:52 am

  Cool! Mama, papa en kindje kunnen in dezelfde stijl rondlopen. 😀
  Ik doe graag mee voor mijn zoontje of voor mijn nichtje.

 • Leave a Reply