Ingestuurde blogartikelen

Wat een oma!

mei 7, 2016
Gelukkige oma 2

Zo voelt het om oma te zijn!

Mijn moeder is mama van drie kinderen. Inmiddels is zij daarbij ook nog eens de oma van maar liefst zes kleinkinderen! Ze deelt met ons hoe bijzonder ze het vindt om oma te zijn. Bedankt voor dit mooie en ontroerende artikel, mams!

Wat is het bijzonder en heerlijk om oma te zijn of the joys of being een “oma”, zoals mijn man zegt!

Toen ik, nu alweer bijna 6 jaar geleden oma werd, had ik geen idee hoe dat zou zijn. Iedereen zei altijd van die lyrische dingen over het “oma-schap”- “het is zo geweldig”, “het is nog mooier dan moeder zijn”, enz. en je denkt, ja, ja en weet toch eigenlijk niet wat te verwachten.

Nu, 6 jaar later, ben ik inmiddels al 6 keer oma geworden en kan ik volmondig zeggen - ja inderdaad, het is super bijzonder. Er zitten zoveel kanten aan, die zijn haast niet te benoemen. Ik wil dan ook gewoon eens een greep doen uit al die bijzondere momenten:

- Een kleindochter van 4 hangt op mijn arm en laat een diepe, zwijmelende zucht. Houd je van je oma, vraagt mijn man? Een volmondig – ja, is haar antwoord.

- Diezelfde kleindochter zegt, als ze bij me logeert – ik vind jouw huis zo leuk oma, ik wil wel 100 nachtjes bij jou slapen!

- Mijn eerste kleinkind zien liggen in zijn wiegje in het ziekenhuis, pas een paar uurtjes oud. Samen met mijn andere dochter, die nu dus voor het eerst tante is geworden, staan we in eindeloze bewondering naar hem te kijken, zo lief, zo klein, die vingertjes, die haartjes, een kind van mijn kind, .... .

- Mijn kleindochter van 2, zo ongelofelijk zelfstandig, speelt in de zandbak bij de school om de hoek en wil daar voorlopig blijven. Dag mama, dag oma en opa, kusje zelfs en daar is ze, spelend in de zandbak, zonder nog 1 keer op of om te kijken blijft ze achter, terwijl wij om de hoek blijven gluren. Zij wint!

- Maar ook in erg ziek zijn zitten bijzondere momenten verscholen. Als mijn kleinzoon van 3 weken oud in het ziekenhuis belandt met hersenvliesontsteking. Terwijl ik mijn dochter en haar man even wegstuur voor een wandelingetje en een kop koffie na zenuwslopend nachtbraken en mijn kleinzoon voor het eerst in een echt rustige slaap valt in mijn armen. Wat een rijkdom!

En zo kan ik nog wel even doorgaan!

Liefs van een gelukkige oma.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Miriam mei 10, 2016 at 6:52 am

    Wat leuk mooi en ook ontroerend om het van je mamma te lezen hoe zij het oma zijn ervaart. Oma’s en opa’s hebben iets magisch ik zie dat hier ook. Als opa kwam logeren bij ons dan was het niets anders dan opa…opa… opa… en Ho maar als je daar nog tussen wil komen. Prachtig om te zien. Nu zijn ze 12 en 13 en nog gek op opa maar op een andere manier. Nu begint de kleine meid van 9 maanden opa steeds leuker te vinden dus dat wordt de nieuwe opa aanbidder…maar mijn pappa doet het ook zo mooi opa zijn. ❤ mamma van Elske leuk dat je je verhaal gedaan hebt was mooi om te lezen

  • Leave a Reply