Onze verhuizing

Verhuisupdate

oktober 5, 2015
Verhuis update - Magic mama - mamablog

Verhuis update

Het is de hoogste tijd voor een update over onze verhuizing. We werken er keihard aan om alles klaar te krijgen voordat de baby er is. Mijn uitgerekende datum is al over 1 maand precies, dus de tijd begint behoorlijk te dringen. Gelukkig begint het huis er ook steeds leefbaarder uit te zien.

De eerste 1,5 week nadat we de sleutel kregen is de stukadoor aan de slag gegaan. Op een gegeven moment waren ze wel met 6 man tegelijk in het huis aan het werk. Geweldig! Ze hebben in no time het hele huis onder handen genomen en het resultaat ziet er fantastisch uit. Alle muren zijn spiegelglad en spierwit. Er moet dus nog wel iets gebeuren om het geheel gezellig te maken, maar daar hebben we afgelopen weekend hard aan gewerkt.

De 1e prioriteit heeft de 1e verdieping. De slaapkamer en de kamer van Roos moeten klaar zijn voordat we gaan verhuizen. De baby komt de eerste tijd bij ons op de kamer slapen, dus met de babykamer hebben we iets minder haast. Gisteren hebben we de hele dag gewerkt aan de vloer (laminaat leggen) en we behangen een aantal muren met motief behang. Dat kleed het geheel direct behoorlijk aan. We zijn behoorlijk opgeschoten en als we volgend weekend nog een keer flink ons best doen moet het lukken om de 1e verdieping bewoonbaar te maken. Ik moet wel zeggen dat het klussen met een bolle buik niet echt makkelijk gaat. Op een ladder ga ik liever niet staan, maar op mijn hurken zitten wil ook niet echt. Toch doe ik mijn best om mijn steentje bij te dragen. Normaal gesproken vind ik klussen leuk en ik wil graag helpen om er ‘ons’ huisje van te maken.

Deze week kunnen we het qua klussen rustiger aan doen. We hebben voor de begane grond gekozen voor een gietvloer. Het duurt een week om deze vloer te laten gieten en gedurende die periode mag er niemand in de woning komen. Ik ben super benieuwd hoe de gietvloer zal worden! Als deze vloer er ook in ligt kunnen we de begane grond en 1e verdieping schoonmaken en kunnen we eigenlijk wel gaan verhuizen. Natuurlijk moet er dan nog een hele hoop gebeuren, maar dat kan ook wel op het moment dat we er in zitten.

Wat een opluchting zal het zijn wanneer we onze spullen over verhuisd hebben en ik eindelijk lekker het wiegje voor de baby kan klaarzetten. De schone kleertjes klaarleggen, het kraampakket en alle andere spulletjes die we nodig hebben voor de eerste weken. Zodra dat gedaan is mag de baby komen, dus nog heeeeeel eventjes geduld!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply