Mijn verhalen

Vakantie plannen maken

juni 24, 2017
Vakantie

Vakantie plannen maken

Wij bedenken vaak last minute wanneer we op vakantie willen. Meestal wachten we gewoon zo lang met iets plannen totdat we zoiets hebben van: “pff, ik kan niet meer, ik MOET op vakantie!” Tot nu toe hebben altijd de luxe gehad dat dit kon. Ons werk is redelijk flexibel. Zolang we het werk kunnen overdragen is het meestal niet zo’n probleem en aangezien de kids nog niet naar school gaan zitten we niet vast aan de schoolvakanties. Heel prettig!

Toch merk ik dat we met kids toch wat minder flexibel zijn geworden. Dit komt vooral omdat we meer eisen stellen aan het verblijf. Toen we nog met z’n tweeën waren gingen we het liefst naar een ver land. Dan planden we weinig. We kochten dan alleen een vliegticket en boekten een hotel voor de eerste twee nachten. Daarna zagen we wel waar we naar toe gingen. Met twee kleine kinderen is dat toch anders.

Waar we nu vooral op letten is bijvoorbeeld de reisafstand. Liever gaan we niet te ver weg. Met het vliegtuig een uur of drie vliegen max of met de auto een uur of zever max. Verder kijk ik ook naar de aanwezigheid van spullen voor kinderen. Kinderbedjes, traphekjes, een zwembad in de buurt, een speeltuin, dat soort dingen. Hoe fijn is het als je niet alles mee hoeft te nemen?!

De afgelopen twee vakanties hebben wij de keuze gemaakt voor een vakantiehuis via een particulier. Zo’n vakantiehuis huurden we dan via een website. Moeilijk joh, om dan een goede keuze te maken, want vaak zeggen de foto’s ook niet alles. De eerste keer hadden we enorm veel geluk. Wow, wat een prachtige woning hadden we. Alles was zo netjes, ze hadden werkelijk overal aan gedacht. De tweede keer was dit helaas niet zo. Toen kwamen we terecht in een woning waar van alles kapot was, het niet al te schoon was en, wat ik nog het meest vervelend vond, het ook niet echt veilig was voor de kinderen. Heel erg jammer.

Deze keer zijn we dus van plan om weer eens wat anders te proberen. We denken nu aan een camping of een vakantiepark. Over de kind vriendelijkheid hoeven we ons dan in ieder geval geen zorgen te maken. Nu alleen nog een geschikte plek vinden in een mooie omgeving. Je voelt hem natuurlijk al aankomen. Ik ben onwijs benieuwd naar jullie tips! Op welke camping of welk vakantiepark hebben jullie een fantastische vakantie gevierd met jullie kids? Binnen- of buitenland maakt niet uit. Kom maar door met die tips!! Ben super benieuwd!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply