Mijn verhalen

Terug van weggeweest!

juni 27, 2017
Magic Mama is terug

Jippie, ik ben er weer! Hoera, jullie zijn er nog!

Het is jullie vast en zeker niet ontgaan dat het een tijdje stil was op Magic Mama. Dat weet ik, omdat ik, nu ik weer aan het schrijven ben, zoveel leuke reacties krijg van jullie! Dat geeft me het gevoel dat het een goede keuze is om weer met Magic Mama aan de slag te gaan. Dat het een tijdje stil was, is niet geheel zonder reden. Daarover praat ik jullie nu bij.

Misschien niet bij jullie bekend, maar ik begon Magic Mama bijna twee jaar geleden, vlak voordat ik met zwangerschapsverlof ging. Ik vond het toen lekker om bezig te zijn met iets voor mezelf, aangezien ik natuurlijk niet aan het werk was. Het leek me ook handig om bezig te blijven met iets dat raakvlakken heeft met mijn werk om een beetje up to date te blijven. Ik werk namelijk als social media consultant en zet, naar Facebook en Instagram advertenties, ook bloggers en vloggers in voor merken. Leuk om ook een keer aan de andere kant te zitten dus! Uiteindelijk ben ik ruim zeven maanden thuis gebleven. Mick werd vlak na zijn geboorte behoorlijk ziek, dus daarom heb ik mijn verlof wat verlengd.

Uiteindelijk kwam natuurlijk het moment waarop ik weer aan het werk ging. Toen ik weer aan het werk was merkte ik steeds meer dat het bijhouden van Magic Mama te veel werk was. Dit kwam vooral omdat het thuis allemaal niet zo soepel liep. Mick sliep totaal niet door en was continu ziekjes. Van oorontsteking, naar griep, naar buikgriep, naar oorontsteking, enzovoorts, enzovoorts. Dit betekende voor ons vooral heel, heel, heel weinig slaap. Na mijn werk wilde ik eigenlijk het liefst zo snel mogelijk naar bed, dus alle vrije tijd die ik had wilde ik aan mijn gezin, vrienden en familie besteden. Magic Mama bleef dus liggen.

Ik vond het wel steeds erg jammer dat het niet lukte om er iets mee te doen, ik had tenslotte behoorlijk wat werk in de website gestoken. Steeds nam ik me voor: “Straks, als Mick doorslaapt, dan pak ik het weer op!”. Over drie maanden wordt Mick 2 jaar. Nog steeds heeft hij bijna geen nacht door geslapen, helaas. Gelukkig zijn de nachten wel veel en veel beter dan dat ze waren. Voorheen was Mick namelijk echt ziek. Hij had eigenlijk chronisch oorontsteking en dus veel pijn. Zo’n klein huilend mannetje laat je natuurlijk niet liggen als je weet dat hij pijn heeft, dus de nachten bestonden uit veel knuffelen, rondwandelen en uiteindelijk belande hij elke nacht bij papa en mama in bed.

Inmiddels heeft Mick buisjes gekregen en is zijn oorontsteking verdwenen. Ook heeft hij een flinke probioticakuur gehad, om wat tegenwicht te bieden tegen de anitbioticakuur. We merken dat zijn weerstand beter is geworden en dat hij veel vrolijker en energieker is. Gelukkig maar. Inmiddels slaapt hij wel in zijn eigen bed. Ja, hij wordt nog wel wakker ’s nachts, maar na een aai over zijn bol of een slokje water slaapt hij gelukkig lekker verder. Dat is niet vanzelf gegaan. Dat heeft ons flink wat slapeloze nachten gekocht. Alleen het afbouwen van de nachtfles was al een uitdaging op zich. Gelukkig krijgen wij onze nachtrust inmiddels stukje bij beetje weer terug.

Voor mij dus reden om weer met Magic Mama aan de slag te gaan. En wat ik het allerleukste vind is dat jullie er gewoon nog zijn! Oké, niet iedereen natuurlijk. Dat begrijp ik en dat geeft ook niet, maar ik vind het tof dat jullie weer meelezen, dus hopelijk blijven jullie dat ook doen!

Liefs,

Elske

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Cecilia juni 27, 2017 at 8:24 pm

  Hopelijk zet deze stijgende lijn door!! Succes

 • Reply Aster juni 27, 2017 at 8:32 pm

  Ontzettend leuk dat je weer begonnen bent Elske! En respect dat je het volhoud met de slapeloze nachten. Wat fijn dat Mick nu van de druk in zijn oren af is en het hem weer wat lucht geeft :) Ik lees herkenning in je verhaal betreft de oorontstekingen en de buisjes; momenteel lopen wij met Eva in het traject bij het ziekenhuis betreft buisjes. Ook zij loopt nu inmiddels een jaar met oogproblemen en de KNO arts gaf aan dat haar oren propvol met slijm zitten en haar amandelen sterk vergroot zijn. Gisteren een hoortest gehad waaruit bleek dat ze een nog ernstiger gehoorverlies heeft dan voorheen, wel 40 tot 45 db… en wij maar geirriteerd worden als ze niet luisterde….pppffff nu duimen op buisjes, donderdag weten we het definitieve besluit, spannend!!

  Ik hoop snel weer jouw blogs te kunnen gaan volgen, altijd met plezier gelezen!

  • Reply Elske | magic-mama.nl juni 28, 2017 at 7:21 pm

   Ach arme Eva, wat een ellende he! Hier merkten we ook gehoorverlies, waardoor de spraakontwikkeling ook achter bleef. Hopelijk gaan de buisjes door inderdaad. Ik zag er toen enorm tegenop, maar het is achteraf heel erg meegevallen. Veel sterkte!

 • Reply Tonnie mei 20, 2018 at 5:45 pm

  Daarna weer heel stil!!! Gaat het toch nog niet zo goed? of minder interesse ?
  Ik zou het wel leuk vinden een winactie met een leuk artikel uit mijn shop all4kidsshop te houden als je weer wat actiever bent.

 • Leave a Reply