Product reviews

Maak kennis met Sukhi

maart 10, 2016
Sukhi - Maak kennis met

Maak kennis met Sukhi

Zoals jullie weten zijn wij afgelopen oktober, vijf dagen voor de geboorte van Mick, verhuisd. Gelukkig hadden we het nieuwe huis redelijk op orde toen hij kwam, maar echt af is het nog niet. We missen hier en daar nog wat lampen aan het plafond, wat gezellige accessoires en in de woonkamer galmt het nog behoorlijk, omdat het er wat kaal is. Om de huiskamer verder aan te kleden zijn wij op het moment onder andere druk op zoek naar een mooi vloerkleed. We hebben een prachtige, strakke en moderne gietvloer, maar ik mis hierbij wel iets gezelligs, warms en huiselijks.

Tijdens mijn zoektocht naar een mooi vloerkleed kwam ik in contact met Sukhi. In de webwinkel van Sukhi zijn tientallen prachtige vloerkleden te vinden. Ze zijn handgemaakt en worden vervaardigd in Nepal, India, Marokko en Turkije. Sukhi is een sociale onderneming. Dit houdt in dat de makers van de kleden een goede, eerlijke prijs krijgen voor hun werk. Leuk om op de website de foto’s van de makers te bekijken. Even was ik bang dat de prijzen van de kleden daardoor ook enorm hoog zouden zijn, maar dit is niet het geval. Sukhi zorgt namelijk voor rechtstreekse verkoop, zonder tussenpersonen en winkels. Dit scheelt flink in de kosten, waardoor zowel de maker als de koper er beter van wordt. De makers verdienen wel twee tot drie keer meer dan het regionale gemiddelde. Geweldig toch, als ze hierdoor hun kinderen naar school kunnen laten gaan en hen daarmee een kans geven op een betere toekomst. Ik draag daar graag mijn steentje aan bij.

Het leuke aan de vloerkleden van Sukhi is dat ze voor iedere klant op maat gemaakt worden. Je kleed is dus uniek en speciaal voor jou gemaakt. Je kunt je kleed zelfs helemaal zelf ontwerpen. Sukhi biedt daarbij wel professioneel stijladvies over kleur en ontwerp. Persoonlijk vind ik dat wel handig, omdat ik er zelf niet zoveel verstand van heb.

Ik heb een aantal kleden op het oog waartussen ik twijfel en ik ben benieuwd naar jullie mening.

Vilten bolletjeskleed

Het vilten bolletjeskleed is dus echt helemaal mijn ding. Hier word ik super vrolijk van! Wist je trouwens dat Sukhi ‘happy’ betekent in het Nepalees? En het kleed wordt ook nog eens in Nepal gemaakt. Een toepasselijke naam dus. Ik houd van vrolijke kleurtjes en onze woonkamer is op het moment qua kleuren nog erg neutraal. Dit zou echt een geweldige eye catcher zijn. Ik zie mezelf al helemaal liggen samen met mijn kindjes op dit lekkere zachte kleed.

Ben Ouarain kleed

Het Ben Ouarain kleed is de eerste keus van mijn vriend. Hij houdt meer van neutrale kleuren en dit kleed sluit erg goed aan op onze huidige stijl. Het kleed oogt modern, maar is ook erg lekker zacht. Ben Ouarain kleden worden gemaakt in Marokko en worden daar gezien als de meest prestigieuze vloerkleden van het land, gemaakt van het fijnste wol ter wereld.

Wollenluskleed

Wat mij betreft is het wollenluskleed een goede middenweg. De lussen zorgen voor een grappige structuur in het kleed, wat mij erg aanspreekt. Qua kleur kunnen we hem vrij rustig houden, maar bijvoorbeeld wel kiezen voor een gemêleerd effect. Ze zijn stevig en goed bestand tegen dagelijks gebruik en dat is ook wel heel handig met twee kleine kinderen in huis.

Welke van de kleden vinden jullie het leukst?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply