Mama Lifestyle

Mijn social media verslaving

maart 5, 2016
Instagram Snapchat Facebook Twitter

Mijn social media verslaving

Oké, ik geef het toe. Ik ben lichtelijk social media verslaafd. Als je het mijn vriend vraagt zal hij zeggen dat dit een understatement is, maar dat valt mee. Ik kan best een uurtje zonder. Toch vind ik het, net als vele anderen heerlijk om te gluren in het leven van anderen. Ook besteed ik behoorlijk wat uurtjes aan het up to date houden van mijn eigen social kanalen. Inmiddels gebruik ik social media al lang niet meer alleen hiervoor. Social media is ook hartstikke handig om te gebruiken als zoekmachine, als verjaardagskalender of als adressenboek. Eigenlijk is het maar goed ook dat ik verslaafd ben aan social media. Op het moment ben ik thuis vanwege ouderschapsverlof, maar over twee maanden ga ik gewoon weer aan het werk. De meesten van jullie weten waarschijnlijk niet dat ik in het dagelijks leven werkzaam ben als social media consultant. Naast mijn eigen social media kanalen ben ik straks dus ook weer vier dagen in de week bezig met de social media kanalen van allerlei super leuke bedrijven! Wat social media nog veel leuker maakt is dat er zoveel verandert. Er komen steeds nieuwe kanalen bij, elk met verschillende eigenschappen.

Hieronder geef ik jullie een overzichtje van de social media kanalen die ik gebruik voor Magic Mama en uiteraard laat ik jullie weten waarvoor ik de kanalen gebruik en waar je ze kunt vinden.

Facebook

Facebook is het meest bekende en het meest gebruikte kanaal. Hierover hoef ik weinig uit te leggen. Ik gebruik Facebook aan de ene kant voor het delen van mijn blog berichten en aan de andere kant voor het plaatsen van persoonlijke berichtjes. Ik probeer dagelijks iets leuks en interessants te plaatsen, maar zorg er wel voor dat er niet te veel berichten voorbij komen. Het is niet de bedoeling om te spammen. Facebook leent zich ook erg goed om met elkaar in contact te komen. Ik vind het leuk om reacties te krijgen aan de hand van een geplaatst artikel en ik probeer dan ook altijd zo snel mogelijk terug te reageren. Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van mijn nieuwste blogberichten en af en toe persoonlijke berichtjes en foto’s voorbij te zien kopen? Vind je het gezellig om mee te kletsen over de geplaatste artikelen? Like Magic Mama dan op Facebook. Je vindt mijn Facebook pagina hier.

Twitter

Er zijn veel mensen die heel actief zijn op Twitter, maar er zijn ook heel veel mensen die het maar niks vinden. You love it or you hate it. Ik vind Twitter vooral een erg gezellig kanaal. Het is heel laagdrempelig om berichtjes te plaatsen. Het is prima om meerdere berichtjes per dag te plaatsen, want irritant wordt het niet snel. Tijdens televisieprogramma’s kan je gezellig mee kletsen met andere kijkers. Leuk als je in je eentje op de bank zit. Mijn favoriet? Vier handen op één buik! Ik gebruik twitter voor van alles en nog wat. Uiteraard deel ik mijn nieuwe blogberichten, maar er komt ook regelmatig een foto voorbij of gewoon een mededeling die me bezig houdt. Vind je het leuk om me te volgen? En nog gezelliger, vind je het leuk om mee te Twitteren? Volg Magic Mama dan op Twitter. Je vindt mijn Twitter account hier.

Instagram

Instagram is één van de nieuwste social media kanalen, maar eigenlijk is het allang niet meer nieuw te noemen. De jongere generatie is al lange tijd zeer actief op Instagram, maar inmiddels wordt het medium ook ontdekt door de minder actieve social media gebruikers. Van de tegenstanders hoor ik vaak de opmerking: “ja maar ik ga toch niet de hele dag foto’s van mezelf plaatsen!”. Heel eerlijk gezegd dacht ik dat vroeger ook een beetje, maar dat is helemaal niet waar het om draait bij Instagram. Je deelt inderdaad foto’s, maar dit hoeven natuurlijk geen foto’s van jezelf te zijn. Ik zie de meest prachtige foto’s voorbij komen op Instagram! Zelf deel ik regelmatig foto’s van ons leven, maar ook leuke quotes die ik tegenkom of mooie foto’s die ik ergens anders vind deel ik. Waar ik op Twitter en Facebook veel lees, bekijk ik op Instagram veel foto’s. Een super leuke aanvulling dus! Benieuwd naar mijn foto’s? Hier vind je mijn Instagram account.

Snapchat

Ik merk dat Snapchat voor veel mensen nog een beetje onbekend is. De jongeren onder ons zijn er vast en zeker al lang actief op, maar de mensen in mijn leeftijdscategorie zijn over het algemeen nog niet om. Zonde, want het is zo leuk! Ik vind het zoveel leuker en grappiger om Snaps van anderen te bekijken, dan om mijn Facebook tijdlijn door te scrollen. Snapchat is er wat mij betreft echt voor de fun. Ideaal voor het delen van grappige foto’s en filmpjes. Ik ken eigenlijk geen medium wat er zo goed in geslaagd is om video’s te laten delen. Het gaat dan niet om filmpjes die al op internet staan, maar echt om filmpjes van jezelf of je vrienden. Neem jezelf vooral niet te serieus op Snapchat! Mooie foto’s zijn voor Instagram, gekke foto’s zijn voor Snapchat. Ik gebruik Snapchat dus precies hiervoor: het delen van gekke foto’s en filmpjes. Ook maak ik filmpjes en fotoverslagen van mijn dag. Als we iets leuks gaan doen houd ik een dagboekje bij op Snapchat. Een soort van persoonlijke mini videorapportage van mijn leven dus. Het mooie van Snapchat is dat alles wat je plaatst binnen 24 uur ook weer verdwenen is. Daarbij kan je zoveel plaatsen als je wil, zonder dat je iemand irriteert. Je verschijnt namelijk niet ongevraagd in iemands tijdlijn, maar mensen moeten er bewust voor kiezen om jouw verhaal te bekijken. Wil je mijn verhaal volgen? Ga dan naar je eigen Snapchat app op je smartphone en voeg mij toe aan de hand van mijn gebruikersnaam: magic-mama.

Heb of ken jij een Facebook, Twitter, Instagram of Snapchat account dat ik moet volgen? Laat het me hieronder in de comments weten of stuur me een berichtje via social media. Tot snel!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply