Mama Lifestyle

Mijn social media verslaving

maart 5, 2016
Instagram Snapchat Facebook Twitter

Mijn social media verslaving

Oké, ik geef het toe. Ik ben lichtelijk social media verslaafd. Als je het mijn vriend vraagt zal hij zeggen dat dit een understatement is, maar dat valt mee. Ik kan best een uurtje zonder. Toch vind ik het, net als vele anderen heerlijk om te gluren in het leven van anderen. Ook besteed ik behoorlijk wat uurtjes aan het up to date houden van mijn eigen social kanalen. Inmiddels gebruik ik social media al lang niet meer alleen hiervoor. Social media is ook hartstikke handig om te gebruiken als zoekmachine, als verjaardagskalender of als adressenboek. Eigenlijk is het maar goed ook dat ik verslaafd ben aan social media. Op het moment ben ik thuis vanwege ouderschapsverlof, maar over twee maanden ga ik gewoon weer aan het werk. De meesten van jullie weten waarschijnlijk niet dat ik in het dagelijks leven werkzaam ben als social media consultant. Naast mijn eigen social media kanalen ben ik straks dus ook weer vier dagen in de week bezig met de social media kanalen van allerlei super leuke bedrijven! Wat social media nog veel leuker maakt is dat er zoveel verandert. Er komen steeds nieuwe kanalen bij, elk met verschillende eigenschappen.

Hieronder geef ik jullie een overzichtje van de social media kanalen die ik gebruik voor Magic Mama en uiteraard laat ik jullie weten waarvoor ik de kanalen gebruik en waar je ze kunt vinden.

Facebook

Facebook is het meest bekende en het meest gebruikte kanaal. Hierover hoef ik weinig uit te leggen. Ik gebruik Facebook aan de ene kant voor het delen van mijn blog berichten en aan de andere kant voor het plaatsen van persoonlijke berichtjes. Ik probeer dagelijks iets leuks en interessants te plaatsen, maar zorg er wel voor dat er niet te veel berichten voorbij komen. Het is niet de bedoeling om te spammen. Facebook leent zich ook erg goed om met elkaar in contact te komen. Ik vind het leuk om reacties te krijgen aan de hand van een geplaatst artikel en ik probeer dan ook altijd zo snel mogelijk terug te reageren. Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van mijn nieuwste blogberichten en af en toe persoonlijke berichtjes en foto’s voorbij te zien kopen? Vind je het gezellig om mee te kletsen over de geplaatste artikelen? Like Magic Mama dan op Facebook. Je vindt mijn Facebook pagina hier.

Twitter

Er zijn veel mensen die heel actief zijn op Twitter, maar er zijn ook heel veel mensen die het maar niks vinden. You love it or you hate it. Ik vind Twitter vooral een erg gezellig kanaal. Het is heel laagdrempelig om berichtjes te plaatsen. Het is prima om meerdere berichtjes per dag te plaatsen, want irritant wordt het niet snel. Tijdens televisieprogramma’s kan je gezellig mee kletsen met andere kijkers. Leuk als je in je eentje op de bank zit. Mijn favoriet? Vier handen op één buik! Ik gebruik twitter voor van alles en nog wat. Uiteraard deel ik mijn nieuwe blogberichten, maar er komt ook regelmatig een foto voorbij of gewoon een mededeling die me bezig houdt. Vind je het leuk om me te volgen? En nog gezelliger, vind je het leuk om mee te Twitteren? Volg Magic Mama dan op Twitter. Je vindt mijn Twitter account hier.