Zwangerschapsdagboek

Ruim 34 weken zwanger

september 26, 2015
Ijsje eten in het park - Magic Mama - Mamablog

Ruim 34 weken zwanger

Vandaag ontving ik een berichtje van één van de meiden van zwangerschapsyoga. Haar dochtertje is geboren! Super leuk dat babynieuws, maar ook wel het moment waarop ik dacht: “O jee, het is echt bijna zover!”. Nog een paar weekjes en dan is ons kleine hummeltje er. Dan zijn we opeens met zijn vieren. Ik ben zo benieuwd hoe dit kleine mensje zal zijn. Natuurlijk heb ik een idee, maar dat idee is voornamelijk ontstaan vanuit mijn ervaringen met Roos. Dat idee klopt dus waarschijnlijk helemaal niet, want hoe groot is de kans dat haar broertje of zusje exact zo zal zijn als hoor. Nul komma nul denk ik zo.

Ook ben ik super benieuwd hoe Roos zal reageren op haar broertje of zusje. Ik heb het idee dat ze wel door heeft dat er iets staat te gebeuren. Ze is opeens heel erg druk met haar pop in de weer en ze wil steeds lekker nestelen met papa en mama op de bank. We krijgen dan allemaal een baby van haar (beer of pop) om te knuffelen. Van de leidsters op de opvang begreep ik dat ze heel erg zorgzaam is, dus dat is goed nieuws. Aan de andere kant gaven ze ook aan dat ze erg jaloers kan reageren wanneer een baby meer aandacht krijgt dan zij. Het kan dus alle kanten opgaan, we zullen zien.

Deze week hebben we de sleutel van ons nieuwe huis gekregen. Het klussen is dus begonnen. Het stucwerk wordt gedaan door 6 man tegelijkertijd. Toch zijn we bang dat het niet op tijd af zal komen. Dat heeft met name te maken met het drogen. Alles moet over een week droog zijn, omdat dan de vloer gelegd zal worden. Wanneer het stucwerk niet droog genoeg is lopen we direct een week vertraging op. Spannend dus!

Verder heb ik deze week genoten van mijn eerste week verlof. Eindelijk tijd om wat dingen te regelen die al lang op mijn to do lijstje stonden. Ik ben lekker wezen shoppen voor Roos en de baby. Volgende week heeft Roos haar afscheid op de opvang, dus we gaan lekker traktaties in elkaar knutselen. Gelukkig heb ik nu ook de tijd om er wat moois van te maken. Verder heb ik veel uitgerust en gelezen in mijn boek over Mindful Bevallen. Tussen de drukte door wil ik me toch zo goed mogelijk proberen voor te bereiden op de bevalling en ik merk dat lezen me daar wel bij helpt.

Dit weekend genoten van visite van mijn broertje en mijn zus. Vandaag was het heerlijk weer, dus we konden de hele dag genieten van het herfstzonnetje in het park. Roos heeft lekker zitten smullen van een ijsje (zie foto). Nu kon het nog even!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply