Product reviews

Review babyfoon Gynoii One

april 14, 2016
Gynoii One babyfoon (3)

Review babyfoon Gynoii One

Toen ik de vraag kreeg om Gynoii One babyfoon te testen zei ik direct volmondig ja. Met twee kleine kindjes gebruiken we de babyfoon bijna de hele dag en nacht. Uiteraard hadden we zelf al een babyfoon, maar de Gynoii One is compleet anders dan de babyfoon die wij gewend zijn. Goed vergelijkingsmateriaal dus.

Ik ben zo’n moeder die altijd heel hard riep dat babyfoons met honderdduizend verschillende opties en met webcam zonde van het geld zijn. Toen onze dochter geboren werd kochten wij dan ook een hele simpele babyfoon. We konden onze kleine meid horen, er zat een melodietje in en we konden er iets door zeggen. Prima. Ik moet er wel bij vermelden dat wij destijds in een appartement in Amsterdam woonden. Alles gelijkvloers, dus ons meisje was nooit ver bij ons vandaan.

Inmiddels zijn we verhuisd naar een rijtjes huis. Mick en Roos slapen dus boven. Hierdoor is een babyfoon toch wat belangrijker geworden. Zeker met het mooie weer zit ik steeds vaker in de tuin, terwijl de kinderen liggen te slapen. Wel handig dus om een babyfoon te hebben, die in de tuin ook bereik heeft. Ik kan nu al verklappen dat dit één van de punten is waarover ik erg tevreden ben.

De Gynoii One

Eerst maar eens een omschrijving van de babyfoon zelf. Het idee van de Gynoii One is dat je het device (ziet eruit als een kleine webcam) op de babykamer zet, terwijl je, je smartphone gebruikt als ontvanger. Door het downloaden van de bijbehorende app krijg je via je smartphone toegang tot de camera. Mocht je meerdere kinderen hebben, dan is het mogelijk om meerdere camera’s in één app op te nemen, zodat je alle kids in de gaten kan houden. Ook is het mogelijk om via verschillende devices toegang te krijgen tot de camera. Mijn vriend en ik kunnen dus beide op onze eigen smartphone kijken, maar ook opa en oma, de buren of wie dan ook kan meekijken. Uiteraard moet je dit wel eerst installeren. Het is niet zo dat er zomaar vreemde mensen naar je baby kunnen kijken.

Bij de camera zit een handige clip waarmee je hem in verschillende posities kan bevestigen. Op deze manier heb je altijd een goed beeld. Wij hebben deze clip niet gebruikt, want de camera staat bij ons gewoon op een plekje. Werkt ook prima.

Functionaliteiten

Zoals ik al aangaf heeft de Gynoii One veel meer functionaliteiten dan de babyfoon die ik gewend was. Hierbij een opsomming van de meest belangrijke punten:

- Beschikt over een camera. Je kunt live beelden bekijken en je kunt video’s opnemen.

- Het is mogelijk om foto’s te maken met de camera.

- De camera beschikt over een dag- en nachtmodus. Ook in het donker kan je, je kindje zien.

- De video’s en foto’s kan je direct delen via social media.

- Je kunt de babyfoon ook zonder camera gebruiken en alleen geluid afspelen. Handig wanneer je, je smartphone wilt gebruiken om bijvoorbeeld te appen.

- Liedjes afspelen voor je kindje. Er zitten een aantal standaard liedjes in, maar je kan ook je eigen playlist gebruiken.

- Je kunt via je smartphone tegen je kindje praten.

- Meldingen ontvangen wanneer je kindje beweegt of geluid maakt.

- Te gebruiken op meerdere devices.

- Makkelijk te installeren.

Mijn oordeel

Ik ben iemand die geen gebruiksaanwijzingen leest. Ik vind eigenlijk dat een apparaat zo gebruiksvriendelijk moet zijn dat alles zich vanzelf wijst. Ik ben dus gewoon begonnen met het neerzetten van de camera en het downloaden van de app. Na het activeren van de app moest ik een aantal vragen beantwoorden en daarna werkte de babyfoon. In totaal kostte het mij nog geen tien minuten, dus wat de betreft een dikke thumbs up.

Vervolgens ben ik de babyfoon een aantal dagen gaan gebruiken. Ik moest er ontzettend aan wennen. Ik ben nogal veel met mijn smartphone bezig, dus het gebeurde nog wel eens dat ik de app per ongeluk weg geklikt had en ik dus mijn kleine vent niet hoorde. Ook kreeg ik een heleboel meldingen. Blijkbaar bewoog er iemand of maakte er iemand geluid, maar ik kreeg de meldingen ook wanneer mijn kleine helemaal niet in bed lag. Niet handig dus. Nog een puntje wat ik onhandig vond was het volume. Naar mijn idee is het volume best wel zacht. Zeker in een rumoerige omgeving met alleen de geluidsmodus aan is dit onhandig. Bij mijn andere babyfoon ging er ook altijd een lampje branden bij een hard geluid. Dit mis ik wel bij de Gynoii One.

Goed. Tijd om toch maar eens de gebruiksaanwijzing erbij te pakken. Ik kwam erachter dat ik nog een heel aantal dingen naar mijn wensen kon instellen. De gevoeligheid van de geluid- en bewegingsmeldingen bijvoorbeeld. Hierdoor krijg ik nu alleen berichtjes wanneer mijn kindje daadwerkelijk huilt.

Het kostte mij best wel even wat tijd om aan deze babyfoon te wennen en er volledig op te durven vertrouwen, maar inmiddels ben ik er heel blij mee. Wat betreft de camera ben ik helemaal om. Zeker in een huis met meerdere verdiepingen is het erg handig. Soms huilt ons kindje even en vraag ik me af of ik er naartoe moet. Door even de camera te checken weet ik genoeg. Ook kan ik zien hoe het gaat zonder het risico te lopen dat ik mijn kindje wakker maak door een krakende deur. Ideaal.

Een ander groot voordeel vind ik het bereik van de babyfoon. Hij werkt via wifi en daardoor heb ik in het hele huis en de tuin bereik.

Voor het overzicht een korte samenvatting:

Dit vind ik top

- De combinatie van camerabeeld en geluid. Foto’s maken en video’s opnemen doe ik niet, maar het is een leuke extra. Ik vind het vooral erg fijn om direct te kunnen zien hoe het met ons kindje gaat. Het beeld is duidelijk, ook in het donker.

- Goed bereik in het hele huis.

- De geluidsmodus, waardoor ik mijn smartphone gewoon kan blijven gebruiken.

- Smartphone heb ik altijd bij me, dus dat is gemakkelijk en hierdoor is de babyfoon simpel mee te nemen.

- Ontvangen van een berichtje wanneer mijn kindje huilt, veel beweegt of wanneer er iemand de kamer in komt.

- Gemakkelijk te installeren.

Dit vind ik minder

- Geluidsvolume zou ik graag wat harder willen kunnen zetten.

- Wanneer ik aan het bellen ben weet ik niet hoe het met mijn kindje gaat (appen of internetten is geen probleem).

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply