Mijn verhalen

Als papa van huis is…

maart 29, 2016
Als papa van huis is...

Als papa van huis is…

‘Mamaaaaa, ik wil limo!’ Roos hangt aan mijn been. ‘Hoe vraag je dat?’ is mijn reactie. ‘Mag ik limo mamaaaaa?’ is het antwoord. Ik twijfel en kijk op de klok. Het is 10.00 uur. Mick ligt net in bed vanwege zijn ochtend slaapje. Wij zitten nog in onze joggingsbroek. Eigenlijk zouden we moeten gaan douchen. ‘Oké, vooruit dan maar’, geef ik toe, ‘en zullen we dan nog even TV kijken?’ ‘Jaaaaa, veeee kijken!’ Roos doet een klein vreugde dansje. Ik maak een beker Roosvicee klaar voor Roos en schenk nog een kop thee in voor mezelf. Roos krijgt een soepstengel en voor mezelf smeer ik een boterham met pindakaas en hagelslag. Ik leg twee dikke kussens op de bank waar Roos en ik op kunnen zitten en stop ons in onder een fleecedekentje. Roos glundert van plezier terwijl ik Dora aanzet en ik trek haar lekker dicht tegen met aan en geef haar een kus op haar hoofd. Gezellig dit! Papa is twee dagen in het buitenland en als papa van huis is, mag er net een beetje meer.

Mijn vriend heeft een internationale baan en moet daarvoor regelmatig naar het buitenland. Niet ver hoor. Meestal moet hij naar Londen, Antwerpen, Brussel of Parijs. Vaak vliegt hij ’s morgens heen en ’s avonds terug. In dat geval merk ik er dus niet zoveel van. Af en toe blijft hij een nacht weg en dan zijn wij dus met z’n drietjes thuis. Eerlijk gezegd was ik helemaal niet blij toen hij mij vertelde dat hij vorige week twee dagen in Brussel moest verblijven. Zeker met alles wat daar aan de gang was/is vond ik het maar niks dat hij die kant op moest. Gelukkig is hij inmiddels weer veilig thuis. Helaas viel er niks aan te veranderen. Als thuisblijver voelde ik mij stiekem toch een beetje zielig en daarom besloot ik: als papa van huis is, mag er net een beetje meer.

En zo geschiede. We bleven net een beetje langer op de bank hangen. We keken net een beetje langer TV dan normaal. We (lees: Roos) dronken een beetje meer limo en we (lees: ik) aten net wat meer chocolade. Best wel lekker hoor, zo’n dagje met z’n drieën! Toch misten we papa wel. Bij elk geluid (een auto die de straat in kwam, een dichtslaande deur bij de buren) sprong Roos en op riep ze: ‘papaaaaa!’ Nadat ik de kinderen in bed gelegd had en met een kop thee en een Tony Chocolonely op de bank zat vond ik het ook maar stil in huis. Blij dat we allemaal waren toen papa de volgende dag weer thuis kwam! En dat was echt niet alleen omdat hij een hele grote bak met Belgische chocola mee naar huis nam!