Mijn verhalen

Onze geweldige peuter

maart 20, 2016
Waarom ik onze peuter zo geweldig vind

10 Redenen waarom ik onze peuter geweldig vind

Wat hebben we weer een heerlijk weekend gehad met onze kids. Oké , we moesten er drie keer per nacht uit en om 06.00 uur ’s morgens stond onze kleine meid op ons bed te springen, maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben dit weekend weer zo ontzettend om ze moeten lachen. Vooral onze kleine meid, die net 2 jaar oud is geworden, zorgt meerdere malen per dag voor hilarische situaties. Dit leek mij een mooi moment om 10 redenen op een rijtje te zetten, waarom ik haar zo geweldig vind.

1) De manier waarop ze met haar kleine broertje omgaat. Zodra hij huilt komt ze hem knuffels en speelgoed brengen. Als we hem uit bed halen zegt ze: “Goedemorgen Mick, goed geslapen?”. Ze is overduidelijk heel erg dol op hem.

2) Ze is super sociaal, kletst iedereen altijd de oren van het hoofd. Ze vindt het super leuk om met andere kindjes te spelen en heel erg gek op haar opa’s, oma’s, tantes en ooms.

3) Ze kan op zo’n verwonderlijke manier naar de wereld kijken. De kleine dingen, die ik al niet eens meer zie, vindt zij geweldig en bijzonder.

4) Ze kan zo super enthousiast reageren om iets kleins. Als ze ergens blij mee is stuitert ze de hele kamer door.

5) Soms wil ze gewoon niets anders doen dan bij mama op schoot zitten en knuffelen. Daar werk ik uiteraard graag aan mee.

6) Ze is een echt kusjes monster. Ze rent rustig vijf keer heen en weer van haar kamer terug naar mama om nog één laatste kusje voor het slapengaan te geven.

7) Ze praat papa en mama de hele dag na. Soms best lastig, maar vaak levert het te grappige opmerkingen op: “Kom op mama, doorlopen!”, “Domme mama, gekke papa!”

8) Ze vindt het geweldig om kinderliedjes te zingen (brabbelen) en daar de bijbehorende dansjes bij te doen. Ze vindt het heerlijk om door de kamer te dansen en te springen op muziek en natuurlijk doe ik lekker mee.

9) Zelfs als ze boos is, is ze te schattig. Ik kan mijn lachen maar moeilijk inhouden als ze “Nee, mama, niet doen!” roept en daarbij op de tafel slaat.

10) Ze heeft een rijke fantasie en kletst de hele dag door. Knuffels die in bad moeten of gaan slapen en die ze een kusje en een knuffel geeft of waarvoor ze een slaapliedje zingt. Zo lief.

Waarom vinden jullie jouw kinderen geweldig?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply