Verhalen van Magic Mama's

Onverwacht zwanger

maart 15, 2016
woman looking at pregnancy test. Side view, Copy space

Onverwacht zwanger

Het moment dat mijn leven voorgoed veranderde...

Elisa is mama van Luna (6 maanden). Ze werd ongepland en onverwacht zwanger. De vader van Luna besloot geen onderdeel van hun leven te willen uitmaken. Elisa en Luna zijn dus met z'n tweetjes. Elisa vertelt voor de rubriek 'Verhalen van Magic Mama's' over het moment waarop zij ontdekte dat ze in verwachting was.

Ik zit op mijn bed. Een beetje te wiebelen met mijn benen. ´Het moet´, denk ik. Kom op, gewoon gaan! Langzaam sta ik op. Ik sjok door de gang. Voor de wc-deur blijf ik staan. Mijn hand zweeft boven de deurklink. Dan open ik de deur. Op de drempel blijf ik toch weer even staan. ‘Ga nou maar,’ denk ik. ‘Oké dan…’ Deur dicht, onderbroek naar beneden. Ik ga zitten op de bril. Even kijk ik naar de muur vol tijdschriftknipsels. Emma Watson staart me aan. Ook zij lijkt te zeggen: toe maar, het is tijd! Met trillende handen haal ik het pakje uit de zak van mijn blauwe ochtendjas. Langzaam maak ik het open. En nu… plassen! Maar hoe moet dat ook alweer? Het lijkt wel uren te duren voordat er een straaltje begint te lopen. ‘Hèhè’, gauw dat staafje er onder houden! De plas houdt op. Ik zucht diep. Nu kan ik niet meer terug. Daar zit ik dan, op de wc. Mijn hart klopt in mijn keel als nooit te voren. Ik doe mijn ogen dicht. De 5 minuten die voorbij strijken lijken wel een eeuwigheid. Ik weet dat ik moet kijken nu. ‘Zal ik?’ vraag ik me hardop af. ‘Of toch niet?’ Ik durf eigenlijk niet. ‘Oké’, denk ik, ‘toch maar wel kijken’. Ik doe mijn ogen weer open en zie… een kruisje! ‘Zie ik het wel goed?’ Ja, er staat echt een kruisje! ‘Een kruisje!’ roep ik. ‘Zie je wel! Ik ben niet gek!’ is het eerste dat er door mijn hoofd schiet. De afgelopen weken zeiden mijn vriendinnen mij keer op keer ‘nee joh, dat kan toch helemaal niet?!’ als ik mijn vermoeden met hen besprak. Maar, ik had dus toch gelijk! ‘IK BEN ZWANGER!’. Dan dringt het pas echt tot me door. Als versteend blijf ik een tijdje op de wc-bril zitten. Niet wetende wat ik moet doen. ‘Wil ik dit wel? Kàn ik dit wel?’ vraag ik me af. Dan zie ik opeens Emma Watson weer in mijn ooghoek. Ze kijkt me aan. ‘Ja, jij kunt dit en het gaat helemaal goed komen. Je wordt mama!’ zegt Emma nu. En ondanks de schrik en de overheersende wanhoop, voel ik een klein moment van grote vreugde. Abrupt sta ik op en ik ren bijna terug naar mijn slaapkamer. Weer ga ik op de rand van mijn bed zitten. Maar mijn bed lijkt ineens veranderd. En ook mijn slaapkamer voelt anders. Ik kijk om mij heen en bedenk me ineens… niks zal vanaf nu meer hetzelfde zijn!

Wil jij ook jouw persoonlijke verhaal ook (anoniem) delen in de rubriek 'Verhalen van Magic Mama's'? Dat kan! Aanmelden kan via info@magic-mama.nl. Op deze pagina vind je meer informatie over het delen van jouw verhaal.