Mama Lifestyle

Nijntje traktatie maken

januari 26, 2016
Nijntje traktatie maken (10)

Nijntje traktatie maken

Aanstaande zaterdag wordt Roos alweer 2 jaar. Wat vliegt de tijd toch! Dit betekent groot feest en natuurlijk vieren we het ook op het kinderdagverblijf. Donderdag mag Roos trakteren. Het is de bedoeling om iets gezonds te trakteren of een leuk cadeautje weg te geven. Ik bedacht deze vrolijke Nijntje traktaties. Het kost even wat tijd, maar dan heb je ook wat. Reken erop dat je ongeveer 5 minuten bezig bent per traktatie.

Hieronder omschrijf ik hoe ik de Nijntje traktaties heb gemaakt. Veel knutselplezier!

Dit heb je nodig:
- Gekleurd origami papier
- Gekleurd A4 papier
- Kindvriendelijke lijm
- Zwarte stift
- Boekje van Nijntje
- Gekleurde lintjes
- Kleine cadeautjes of iets lekkers naar keuze

Bakje maken voor de cadeautjes

Je begint met een velletje origami papier. Vouw het papier vanaf beide kanten in vieren. Knip vervolgens aan de rechter- en de linkerkant het papier op de buitenste vouw in tot de eerstvolgende vouw. Lijm de ingeknipte hoeken vast aan de binnenkant, zodat er een vierkant bakjes ontstaat. In het bakje kun je doen wat je leuk vindt. Ik stopte er een doosje rozijntjes, een papieren toeter en een stempeltje in.

Nijntje tekenen en uitknippen

In elk huishouden met kinderen is denk ik wel een Nijntje boekje te vinden. Neem een gekleurd A4 papier (beetje doorschijnend) en leg hem over het hoofd van Nijntje dat je wil gebruiken. Trek Nijntje met een zwarte stift over. Het voordeel van Nijntje is dat je echt geen kunstenaar hoeft te zijn om Nijntje te tekenen. Lekker makkelijk. Vouw het A4 papier dubbel en knip Nijntje uit. Nu heb je twee identieke Nijntjes. Teken op de tweede Nijntje ook het gezicht van Nijntje met zwarte stift.

Nijntje aan het bakje vastplakken

Plak beide Nijntjes aan twee kanten van het bakje vast. Dit doe je door de kin van Nijntje in te lijmen. Zorg ervoor dat het gezichtje van Nijntje naar buiten toe gericht staat. Vervolgen plak je de punten van de oren van Nijntje aan elkaar.

Naamkaartje toevoegen

Natuurlijk wil je ook een boodschap kwijt kunnen op de traktatie. Vouw van origami papier een naamkaartje. Door hem dubbel te vouwen en aan de buitenkant met een beetje lijm dicht te plakken, kan je er een lintje doorheen halen. Vervolgens maak je het lintje vast aan het oor van Nijntje met een dubbele knoop. Met een schaar maak je een mooie krul in het lintje en klaar is kees. De traktatie wordt nog vrolijker wanneer je voor ieder Nijntje en ieder bakje een andere kleur papier gebruikt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply