Zwangerschap

Musthaves tijdens je zwangerschap

maart 13, 2016
Musthaves voedingskussen

Musthaves tijdens je zwangerschap

Voordat ik zwanger werd vond ik het lastig om te bepalen wat ik tijdens mijn zwangerschap allemaal nodig zou hebben. Gedurende mijn zwangerschap kwam ik er steeds meer achter wat ik handig vond om in huis te hebben. Een aantal items waren voor mij echt onmisbaar. Ik deel ze hier met jullie.

Platte schoenen

Normaal gesproken loop ik vaak op hoge hakken. Vooral op mijn werk houd ik ervan om hakken te dragen. Tijdens mijn zwangerschap kon dit echter niet. Althans, het kon natuurlijk wel, maar het leek me niet verstandig. Ik heb daarom direct aan het begin van mijn zwangerschap een aantal paar platte schoenen gekocht. Op deze manier vond ik het een stuk leuker om platte schoenen aan te doen. Het eerste wat ik kocht na mijn zwangerschap was overigens een paar hele, hele hoge hakken.

Buikband

Ik bedoel hierbij niet een sier-buikband, maar echt één voor versteviging. Bij mij hielp dit echt tegen harde buiken. Met name in de zomer bood de kleding die ik droeg weinig ondersteuning. Ik gebruikte de zwarte buikband van Carriwell. Hij is super dus en lekker elastisch. Hij zit onder je kleding dus niet in de weg, is niet warm en geeft je buik een goede ondersteuning.

Anti striae creme

Vanaf dat ik ongeveer drie maanden zwanger was ben ik begonnen met het dagelijks insmeren van mijn buik na het douchen met deze crème. Of het hierdoor komt weet ik natuurlijk niet zeker, maar ik heb na twee zwangerschappen geen enkele striem. Ik gebruikte de crème van Palmer’s. Qua prijs zit hij in de middenklasse, het pompje vond ik super handig en hij ruikt naar chocola!

Voedingskussen

Op een gegeven moment wist ik echt niet meer hoe ik moest liggen tijdens mijn zwangerschap. Mijn buik zat in de weg en ik had last van mijn rug. Gelukkig had ik al een voedingskussen in huis en dit kussen nam ik mee naar bed. Heerlijk om lekker tegenaan te liggen voor extra ondersteuning. Nu ik borstvoeding geef gebruik ik hem nog steeds dagelijks, dus hij is de investering dubbel en dwars waard.

Mindful bevallen

Zoals de meeste vrouwen was ik best wel bang voor de bevalling. Ik vroeg me af of ik de pijn wel aan zou kunnen. Het boek Mindful bevallen heeft mij geholpen om meer vertrouwen te krijgen. Ook staan er hele handige oefeningen in om de weeën op te vangen. Deze oefeningen hebben bij tijdens de bevalling wel geholpen. Zeker wanneer je geen zwangerschapscursus volgt is het een aanrader.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply