Zwangerschapsdagboek

Mijn kraamweek

november 5, 2015
Nachtouders

Tip:

Mijn kraamweek

Mijn kraamweek zit er alweer op. Wat gaat de tijd snel. Morgen is Mick alweer twee weken oud. Het is bijzonder om te merken hoe hij nu al deel uit maakt van ons gezin. Ik zou hem niet meer weg kunnen denken. Toch was het begin voor mij niet makkelijk. Ik heb een heerlijke kraamweek gehad, maar had het tegelijkertijd ook wel zwaar.

Mick werd midden in de nacht geboren. Gelukkig waren we lekker thuis en kwam de kraamzorg snel na zijn geboorte bij ons thuis aan. Dit was een hele lieve vrouw, die alleen bevallingen deed. Ze zorgde ervoor dat we lekker schoon en fris in bed kwamen te liggen en ondersteunde bij de eerste voeding. Hierna vertrok ze weer.

Vrijdagochtend was het druk, druk, druk. Mijn zus kwam onze dochter terugbrengen en natuurlijk wilde haar hele gezin onze baby ook even bewonderen. We verwachtten de kraamhulp rond half 9, maar er kwam niemand. Uiteindelijk bleek het zo druk te zijn met bevallingen dat er niemand beschikbaar was. We kregen dus iemand aangewezen via een ander bureau. Zij zou één dag komen en dan zouden we vanaf zaterdag weer iemand anders krijgen. Niet echt een ideaal begin dus. De vrouw die ons op vrijdag kwam ondersteunen had ook maar weinig tijd (van 11.00 tot 15.00 uur). Daarbij deed ze Mick direct in een bad met badschuim. Helemaal niet de bedoeling zo snel na de bevalling! Achteraf heb ik spijt dat ik haar niet heb tegengehouden, maar op dat moment leefde ik nog in zo’n roes. Natuurlijk kregen we de hele dag door visite, dus aan het einde van de dag waren we bekaf.

Zaterdag arriveerde de volgende kraamhulp. Gelukkig hadden we met deze dame wel een goede klik en zij zou ook de rest van de week blijven. Het weekend was ontzettend druk met visite. Daarbij wilde Mick ’s nachts elke 2 uur drinken. Dit betekende dat ik niet langer dan 1 á 1,5 uur achter elkaar kon slapen. Als klap op de vuurpijl werd het onze dochter ook allemaal te veel. Ze werd ontzettend boos op mij. Als ik haar een knuffel wilde geven begon ze hard “NEE, NEE, NEE” te roepen en schopte ze om zich heen. Ze kreeg ontzettende driftbuien, wilde niet meer naar bed en werd ’s morgens om 5.00 uur alweer wakker. Op dat moment zat ik er wel even helemaal doorheen.

We besloten dat we eerst de boel thuis weer op de rit moesten krijgen. De maandag en dinsdag lieten we dus helemaal geen visite komen en de rest van de week maximaal 1 bezoek per dag. We konden nu echt genieten van ons nieuwe gezinnetje. Gelukkig gaat mijn lichamelijke herstel snel, dus kan ik de rituelen met mijn dochter ook weer oppakken. Hierdoor krijgt zij weer het vertrouwen dat alles goed is. Haar gedrag is weer helemaal bijgedraaid gelukkig.

Nu, twee weken na de geboorte van Mick beginnen we onze draai een beetje te vinden. Mick is een tevreden mannetje. Overdag slaapt hij veel. ’s Nachts gaat het ook steeds beter. Als ik geluk heb kan ik 3 uur achter elkaar slapen. Wat een luxe! Vanavond ben ik voor het eerst alleen thuis met mijn twee kleintjes. Het was even slikken toen ze allebei tegelijkertijd moesten huilen, maar gelukkig liggen ze inmiddels beide lekker te slapen. Het is geweldig om te zien hoe dol mijn dochter op haar kleine broertje is. Ze wil hem steeds kusjes geven en aaien. Bij elk geluidje wat hij maakt roept ze: “hé, baby!”. Ik kijk er nu al enorm naar uit om die twee samen te zien spelen. Wat zullen dat twee kleine boefjes zijn!

Tip: