Mijn verhalen

Mick de borstvoedingsman

april 13, 2016
Mick de borstvoedingsman

Mick de borstvoedingsman

Onze kleine Mick (bijna 6 maanden) is een borstvoedingsman. Een echte borstvoedingsman. Nog geen uur na zijn geboorte wilde hij al uit de borst drinken en vanaf dat moment dronk hij fantastisch. Toen onze kraamhulp hem een dag later de melk naar binnen hoorde klokken viel ze bijna van haar stoel. Hij dronk alsof zijn leven er vanaf hing. Overbodig om te zeggen dat het met zijn groei uitstekend ging. Hij is nooit een gram afgevallen en na een week zat hij alweer dik over zijn geboortegewicht heen. Een fijne geruststelling. Eén ding waarover wij ons in ieder geval geen zorgen hoefden te maken. Dat andere mensen hem wat ‘aan de maat’ vinden is vaak duidelijk te merken. De meest gemaakte opmerking is toch wel: ‘nou, hij ziet er lekker gezond uit hé?!’ Ik vind het prima. Ik ben dolblij dat onze kleine man het zo goed doet en vind die babyspekjes alleen maar super schattig.

Dat Mick een echte borstvoedingsman is, is ook duidelijk aan hem te merken. Mick is nogal een expressief type. Zijn non-verbale communicatie spreekt boekdelen. Wanneer hij lacht, lacht zijn hele lichaam mee. Een grote smile, bolle appelwangetjes, pretoogjes die twinkelen en tot spleetjes toegeknepen worden, wapperende armpjes en trappelende beentjes. Hem voeden doe ik vaak op bed. Daar kunnen we lekker liggen en is er geen afleiding. Op die manier drinkt hij het best. Zodra ik hem op het bed leg en mijn shirt omhoog trek, laat hij duidelijk merken dat hij weet wat er komen gaat. Hij begint te glunderen en trappelen van plezier en weet niet hoe snel hij de melk naar binnen moet werken. Ik vind het zo schattig om dat kleine ventje zo blij te zien. Het moment waarop hij voldaan is, stopt met drinken en naar me grijnst is onbetaalbaar.

Toch zit er ook een nadeel aan het hebben van zo’n enthousiaste borstvoedingsman. Mick wil namelijk niet uit de fles drinken. Helaas is dat de keerzijde van de medaille. Toen hij nog wat kleiner was is het wel eens gelukt om hem een flesje afgekolfde melk te geven, maar dit ging toen al niet zonder slag of stoot. Inmiddels hebben we het punt bereikt waarop hij er absoluut niks van moet weten. Twee keer per dag bied ik hem vers afgekolfde melk aan in een flesje. Ik probeer het hem op alle mogelijke manieren te geven. Liggend, zittend, staand, wandelend, in de Maxi-Cosi, voor de tv, maar er is geen haar op zijn hoofd die eraan denkt om ook maar één slokje te nemen. Ook mijn vriend heeft het geprobeerd zonder mama in de buurt, want misschien ruikt mama gewoon te veel naar borstvoeding, maar helaas ook zonder succes.

Misschien moet ik er ook bij vertellen dat Mick en ik de afgelopen maanden onafscheidelijk waren. Waar ik was, was Mick. Ik ben nogal een knuffelkont en ik heb in hem mijn gelijke gevonden. Het liefst hangt hij de hele dag als een koalabeertje tegen me aan en wordt hij overal naartoe gedragen. Door zijn ontzettend lieve, schattige en knuffelige voorkomen kan ik hem niet weerstaan en daarom sjouw ik hem inderdaad de hele dag (met plezier) met mij mee. We zijn dus nogal aan elkaar gehecht geraakt.

Inmiddels begin ik toch wel lichtelijk zenuwachtig te worden van het niet uit de fles willen drinken. Uiteraard ben ik het liefst de hele dag samen met mijn kleine vent, maar het schijnt dat dit in de hedendaagse tijd niet altijd en overal geoorloofd is. Komend weekend ga ik een dagje met vriendinnen naar Eindhoven. Het zou toch wel erg prettig zijn als ik hem die dag thuis bij papa kan laten. Mocht het voor die tijd niet lukken om hem de fles te laten drinken dan is er op zich nog geen man overboord. In het ergste geval neem ik hem gewoon mee. Over 2,5 week is het echter een ander verhaal. Dan ga ik namelijk weer aan het werk. Ook al denk ik dat mijn collega’s het best leuk zullen vinden om kleine Mick te ontmoeten; het lijkt mij toch niet zo’n goed idee om te box naast mijn bureau te parkeren. Er zal dus een oplossing moeten komen.

De komende tijd blijven we het volop proberen en hopelijk hapt hij binnenkort toe. Mochten jullie nog handige tips voor ons hebben dan zijn ze van harte welkom!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply