Onze verhuizing Zwangerschapsdagboek

Laatste loodjes

oktober 13, 2015
Laatste loodjes zwangerschap en verhuizing Magic Mama mamablog

Laatste loodjes

Vandaag heb ik mamadag. Roos voelt zich niet helemaal fit. Haar wangetjes zijn vuurrood en ze is net in slaap gevallen met haar hoofd op mijn bolle buik. Wat is ze toch een schatje. Ik zit nu in een enigszins oncomfortabele positie op de bank, maar wel met mijn laptop binnen handbereik. Ze zal haar slaap wel nodig hebben, dus ik blijf lekker zitten en kan precies met één hand typen.

Deze week staat in alle opzichten in het teken van de laatste loodjes. Ik moet eerlijk toegeven dat me dat best wel zwaar valt. Komend weekend gaan we officieel verhuizen. Dat klinkt leuk en dat is ook zo, maar er moet nog zoveel gebeuren. Gisteren ging ik een dagje aan het werk in ons nieuwe huis. Ik wil zo graag van alles doen en het frustreert me enorm dat, dat niet gaat vanwege mijn bolle buik. Wel is het gelukt om de keuken en Roos’ slaapkamer schoon te maken. Ik wil haar kamer direct gezellig maken, zodat ze zich snel thuis voelt. Ondertussen voorziet mijn vriend de woning van plinten, stopcontactbeveiligers en traphekjes. Als we de komende dagen nog flink wat schoonmaken is het huis in ieder geval bewoonbaar.

In onze huidige woning moet ook nog van alles gebeuren. Vandaag probeer ik, samen met Roosje, een paar dozen in te pakken. Ze helpt enthousiast mee met het dragen van de lege dozen en het openhouden van de deksel. Wat is ze toch een toppertje. Ik blijf me er over verbazen hoeveel ze al kan en begrijpt. Verder moeten we deze woning ook kaal en wit opleveren (het is een huurwoning). Dat betekent dus het behang van de muren, de gaatjes dicht stoppen en vloer eruit. Tenzij de nieuwe huurders het willen houden zo, maar ja, er zijn nog geen nieuwe huurders. Gelukkig hoeven we de sleutel pas begin november in te leveren.

Ook wat betreft de zwangerschap zijn het de laatste loodjes. Morgen ben ik officieel 37 weken zwanger. Dat betekent groen licht voor een thuisbevalling, hoera! Gisteren was ik bij de verloskundige voor een liggingsecho. De baby is al ingedaald en ligt met zijn/haar hoofdje naar beneden. Klaar voor de start dus. Roos werd geboren met 38 weken. Aangezien mijn bevalling destijds begon met weeën en niet met het breken van mijn vliezen, gaat de verloskundige er vanuit dat de tweede ook wel wat te vroeg zal komen. Qua formaat is de baby er in ieder geval wel klaar voor. Het zal geen kleintje zijn!

Gisteren overviel me wel een lichte paniek. Help, de baby moet er bijna uit. Ik ben mentaal nog helemaal niet klaar voor de bevalling. Om tot rust te komen ben ik op de bank gaan liggen met mijn mindful bevallen boek. Dat helpt wel. Het komt zoals het komt, dus het heeft geen zin om te gaan piekeren over alle scenario’s die zich kunnen voordoen. Toch hoop ik van harte dat de baby in ieder geval nog één week blijft zitten waar hij/zij zit. Duimen jullie voor me?

Tip: