Blog van Deborah

Krimpt dat nog?

juni 18, 2016
Buik

Je lichaam na een zwangerschap.

Nu is het al zes maanden na dato dat ik ben bevallen. Ik moet zeggen dat ik mij sinds kort weer een beetje normaal begin te voelen. De hormonen lopen weer een beetje terug, ik heb energie en bepaalde pijntjes die ik na de bevalling had zijn verdwenen. En langzaam, heel langzaam begin ik mijzelf ook weer te herkennen in de spiegel. Het klinkt misschien raar maar aan het einde van mijn zwangerschap en na de bevalling had ik het gevoel dat ik mijzelf was kwijtgeraakt en ik wist niet of ik nog terug zou komen. Maar daar is ze hoor, waarschijnlijk nooit weggeweest. Alleen dat lichaam hè. Ik zie alles weer slinken, ik mag weer naar de sportschool. (Ik mocht dat heel lang niet na mijn zware bevalling.) maar ehm.... Krimpt dat buikje nog wel in? Ik ben niet helemaal weer op mijn oude gewicht maar er is 1 deel van mijn lichaam dat niet net zo hard weer terug slinkt.

Voor mijn zwangerschap was ik nog wel echt een fit girl, je weet wel die meiden die vier keer in de week naar de sportschool gaan, een selfie maken, proteineshake erna en alle andere fitgitrls op instagram volgen. Ja echt. Tijdens mijn zwangerschap ben ik ook nog een tijdje gegaan maar op gegeven moment kon ik niet meer en ben ik gestopt tot op de dag van vandaag. Nu ben ik gezond, niet te zwaar en pas ik in mijn oude kleding. Wat zou ik nog hebben te klagen? Niks. Alleen voel ik lichtelijk de druk die meerdere nieuwe mama's hebben om geweldig stralend van het moederschap eruit te zien. Van mensen in de omgeving en vooral de media. Zo zag ik laatst Alicia Keys die nu make up loos door het leven gaat. Zover zou ik niet willen gaan want ik kan soms, vanwege de baby, wallen tot mijn enkels hebben. Maar is het nog nodig om een platte buik te hebben? En wie bewijs ik daar wat mee?

Hoe voel jij je over je lichaam na je bevalling?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply