Recepten

Kokos-banaan bollen

januari 20, 2016
Kokos banaan bollen recept

Kokos-banaan bollen

Zoals ik eerder al schreef heb ik het ’s avonds erg moeilijk met het niet snoepen. Na een drukke dag, met een kopje thee op de bank heb ik altijd zin in iets zoets. Daarom leek het me een goed idee om op zoek te gaan naar een gezonde, zoete snack. Op Internet kwam ik een recept tegen voor kokos bollen. Ik heb het een klein beetje aangepast, zodat ze wat makkelijker te maken zijn.

Dit heb je nodig:

- 1 flinke banaan
- 130 gram kokosrasp
- 20 gram meel gemaakt van spelt, amandel of boekweit
- 3 eiwitten
- Scheut agave siroop
- Snufje zout

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Maak de kokosrasp in een blender of keukenmachine tot meel en pureer de banaan met een staafmixer.

Doe de bananenpuree, de kokosrasp en het meel in een kom en roer het door elkaar. Het kan gaan klonten. Dit is niet erg, dit komt later goed.

Neem het eiwit en mix dit met een mixer tot schuim. Het schuim is goed wanneer je de kom op de kop kan houden zonder dat er iets uit drupt.

Roer het eiwit door de bananenpuree. Voeg een scheut agavesiroop en een snuf zout toe en meng alles goed door elkaar.

Leg keukenpapier op de bakplaat. Schep met een lepel bollen beslag en verdeel ze over de bakplaat.

Een kwartiertje in de oven en smullen maar!

Het lijkt me ook lekker om dit te combineren met cacaosnippers. Dat ga ik de volgende keer proberen!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Pablo Roudabush maart 2, 2016 at 12:11 am

    Sorry for the huge review, but I’m really loving the new Zune, and hope this, as well as the excellent reviews some other people have written, will help you decide if it’s the right choice for you.

  • Leave a Reply