Mijn verhalen

Mijn blog bestaat 8 maanden | Kijkje in de statistieken

april 5, 2016
Statistieken 2

Mijn blog bestaat 8 maanden | een terugblik

Het is alweer acht maanden geleden dat ik begon met mijn blog Magic Mama. Wat vliegt de tijd! Er is de afgelopen tijd zoveel gebeurd, dus het lijkt me een mooi moment voor een terugblik. Zoals de titel van dit artikel al doet vermoeden geef ik jullie daarnaast een kijkje in mijn statistieken. Daarover later meer.

Toen ik in augustus 2015 begon met Magic Mama zag ik eigenlijk nog niet precies voor me hoe mijn blog zou moeten worden. Ik houd van schrijven en ik houd van alles wat met online te maken heeft en daarom leek het mij super leuk om een blog bij te houden. Ik vroeg me vooral af of het mij zou lukken om een mooie en leuke pagina neer te zetten en of de artikelen die ik zou schrijven goed gelezen zouden worden.

Uiteraard moest er eerst een website komen. Ik wist wel een beetje hoe Wordpress werkte, dus daar ben ik mee aan de slag gegaan. Er zijn een aantal uurtjes in gaan zitten, maar ik ben behoorlijk tevreden met het resultaat. Ik zie nog genoeg verbeteringen voor een eventuele toekomstige make-over, maar voor het moment ben ik er best trots op.

Toen de pagina stond kon ik beginnen met schrijven. Het was best wel even zoeken. Waar zou ik over schrijven? Ik besloot gewoon dicht bij mezelf te blijven. Er was zoveel aan de hand in mijn leven. Ik was zwanger, stond op het punt om te verhuizen, ging met zwangerschapsverlof, werd voor de tweede keer mama en had natuurlijk al een dochtertje. Genoeg om over te schrijven dus! Met een planning werkte ik niet. Ik schreef gewoon over wat er op dat moment in me op kwam, op het moment dat het me uitkwam.

Wat dat betreft is er nog weinig veranderd. Ik schrijf wanneer ik tijd heb en een planning heb ik eigenlijk niet. Wel heb ik altijd een aantal blogonderwerpen in mijn hoofd waarover ik wil gaan schrijven, maar die ‘planning’ gooi ik net zo makkelijk weer overboord.

Wat wel veranderd is, is dat ik niet alleen maar meer over mijzelf schrijf. Ik heb gemerkt dat ik het ook heel mooi vind om anderen aan het woord te laten. Hiervoor heb ik de rubriek ‘verhalen van Magic Mama’s’ in het leven geroepen. Bijzondere moeders vertellen hiervoor mij hun verhaal. Aan de hand van de informatie die ik van hen krijg schrijf ik een artikel. Ik wil dit schrijven wel graag in eigen hand houden, het is tenslotte mijn blog. Wel geef ik gastbloggers de mogelijkheid een artikel te schrijven, maar in dat geval vermeld ik er duidelijk bij dat het om een gastblog gaat.

Vooral de laatste maanden krijg ik ontzettend veel leuke en enthousiaste reacties op mijn blog. Ik word er zo blij van dat mensen het leuk vinden om mijn artikelen te lezen. Doordat veel lezeressen regelmatig reageren wordt het allemaal ook een beetje interactief en leer ik mijn lezeressen ook een beetje kennen. Super gezellig vind ik dat! Ik hoop dan ook dat jullie in de toekomst met veel plezier blijven lezen. Mochten jullie tips voor mij hebben, dan zijn ze uiteraard van harte welkom!