Mijn verhalen

Mijn blog bestaat 8 maanden | Kijkje in de statistieken

april 5, 2016
Statistieken 2

Mijn blog bestaat 8 maanden | een terugblik

Het is alweer acht maanden geleden dat ik begon met mijn blog Magic Mama. Wat vliegt de tijd! Er is de afgelopen tijd zoveel gebeurd, dus het lijkt me een mooi moment voor een terugblik. Zoals de titel van dit artikel al doet vermoeden geef ik jullie daarnaast een kijkje in mijn statistieken. Daarover later meer.

Toen ik in augustus 2015 begon met Magic Mama zag ik eigenlijk nog niet precies voor me hoe mijn blog zou moeten worden. Ik houd van schrijven en ik houd van alles wat met online te maken heeft en daarom leek het mij super leuk om een blog bij te houden. Ik vroeg me vooral af of het mij zou lukken om een mooie en leuke pagina neer te zetten en of de artikelen die ik zou schrijven goed gelezen zouden worden.

Uiteraard moest er eerst een website komen. Ik wist wel een beetje hoe WordPress werkte, dus daar ben ik mee aan de slag gegaan. Er zijn een aantal uurtjes in gaan zitten, maar ik ben behoorlijk tevreden met het resultaat. Ik zie nog genoeg verbeteringen voor een eventuele toekomstige make-over, maar voor het moment ben ik er best trots op.

Toen de pagina stond kon ik beginnen met schrijven. Het was best wel even zoeken. Waar zou ik over schrijven? Ik besloot gewoon dicht bij mezelf te blijven. Er was zoveel aan de hand in mijn leven. Ik was zwanger, stond op het punt om te verhuizen, ging met zwangerschapsverlof, werd voor de tweede keer mama en had natuurlijk al een dochtertje. Genoeg om over te schrijven dus! Met een planning werkte ik niet. Ik schreef gewoon over wat er op dat moment in me op kwam, op het moment dat het me uitkwam.

Wat dat betreft is er nog weinig veranderd. Ik schrijf wanneer ik tijd heb en een planning heb ik eigenlijk niet. Wel heb ik altijd een aantal blogonderwerpen in mijn hoofd waarover ik wil gaan schrijven, maar die ‘planning’ gooi ik net zo makkelijk weer overboord.

Wat wel veranderd is, is dat ik niet alleen maar meer over mijzelf schrijf. Ik heb gemerkt dat ik het ook heel mooi vind om anderen aan het woord te laten. Hiervoor heb ik de rubriek ‘verhalen van Magic Mama’s’ in het leven geroepen. Bijzondere moeders vertellen hiervoor mij hun verhaal. Aan de hand van de informatie die ik van hen krijg schrijf ik een artikel. Ik wil dit schrijven wel graag in eigen hand houden, het is tenslotte mijn blog. Wel geef ik gastbloggers de mogelijkheid een artikel te schrijven, maar in dat geval vermeld ik er duidelijk bij dat het om een gastblog gaat.

Vooral de laatste maanden krijg ik ontzettend veel leuke en enthousiaste reacties op mijn blog. Ik word er zo blij van dat mensen het leuk vinden om mijn artikelen te lezen. Doordat veel lezeressen regelmatig reageren wordt het allemaal ook een beetje interactief en leer ik mijn lezeressen ook een beetje kennen. Super gezellig vind ik dat! Ik hoop dan ook dat jullie in de toekomst met veel plezier blijven lezen. Mochten jullie tips voor mij hebben, dan zijn ze uiteraard van harte welkom!

Mijn statistieken

En dan nu zoals beloofd een kijkje in mijn statistieken...

Ik merk dat er soms heel geheimzinnig wordt gedaan over de statistieken van een blog en soms zijn bloggers er heel open over. Ik behoor tot die laatste categorie. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niet blij wordt van veel volgers of bezoekers, maar het gaat mij ook echt om kwaliteit. Als mensen één keer komen kijken en vervolgens nooit terugkomen doe ik toch wat fout. Het leukste is het natuurlijk wanneer iemand regelmatig terugkomt om mijn nieuwe artikelen te lezen en regelmatig een reactie achterlaat!

Hierbij wat weetjes over Magic Mama vanuit mijn statistieken (maart 2016):

- In maart 2016 had Magic Mama 2.781 unieke bezoekers.
- Deze bezoekers bekeken 6.737 pagina’s.
- Ongeveer 60% van de bezoekers was nieuw en 40% terugkerend.
- Meer dan de helft van de bezoekers kwam binnen via social media.
- Iets meer dan 30% van de bezoekers kwam direct naar Magic Mama.


Hoe denken andere bloggers hierover? Zijn jullie open over je statistieken? Of houden jullie de cijfers liever voor je zelf? Durven jullie wat weetjes over je eigen blog in de comments te posten onderaan deze pagina? Ik ben benieuwd!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Mandy april 6, 2016 at 8:38 am

  Hi, wat een mooie statistieken!
  Zo te zien ben je goed op weg met je blog. Ik vind het erg interessant om te zien hoe andere mamabloggers het doen.
  Je mag trots zijn op jezelf :-)

 • Reply meike april 6, 2016 at 10:03 am

  Leuk! Ik vind het erg gezellig om met je mee te lezen en vind dat je blogs lekker weg lezen. Goed bezig meid, dikke kus en ga zo door :) X

 • Reply Resaarcle april 7, 2016 at 9:13 pm

  Wat gaat dat goed, die statistieken! Ik ben ook sinds augustus 2015 bezig en ben al heel erg blij dat ik nu 554 bezoekers had in maart ☺️.

 • Leave a Reply