Zwangerschapsdagboek

Hoera, een zoon!

november 4, 2015
Hoera, een zoon!

Hoera, een zoon!

Vandaag is de officiële uitgerekende datum van mijn zwangerschap, maar inmiddels geniet ik al 1,5 week van mijn kleine mannetje. Inderdaad, op 23 oktober is onze prachtige zoon Mick geboren. De afgelopen week (en nog steeds) leefde ik op een roze (of eigenlijk licht blauwe) wolk. Wat vind ik mijn kleine man perfect. Die kleine handjes, grote ogen en schattige donshaartjes. Ik kan uren en uren naar hem kijken. Qua uiterlijk verschilt hij ontzettend van mijn dochter en toch is het meteen zo vertrouwd. Waar ik wel aan moest wennen was dat hij een jongetje is. Dat is toch net weer even anders, maar zo leuk! Ik had het me niet beter kunnen wensen en we zijn allemaal dolgelukkig met elkaar.

De eerste 1,5 week zit er inderdaad al op. Deze week heb ik bewust niks geschreven, omdat ik me volledige op mijn gezin wilde richten. Daarnaast had ik er simpelweg de tijd niet voor, want wat een rollercoaster is het, twee kleine kids! Ik zal jullie daar later alles over vertellen. Nu meer over de geboorte van kleine Mick, want dat is de vraag waarop iedereen toch altijd graag een antwoord wil: “Hoe was de bevalling?”

Tip:

Mijn supersnelle bevalling

Op 22 oktober schreef ik ‘Het is ons gelukt’ over onze verhuizing. Eigenlijk was dit de eerste dag waarop ik dacht: “als de baby vandaag komt, komt het goed en hebben we genoeg geregeld”. De hele dag voelde ik mijn buik al een beetje rommelen, maar ik schonk er weinig aandacht aan. Ik was tenslotte pas net 38 weken zwanger en het zou wel heel toevallig zijn als de baby precies op deze dag zou komen.

Tijdens het avondeten begon ik meer last van mijn buik te krijgen. Ik zei tegen mijn vriend dat ik even op de bank ging liggen. Hij moest nog even langs ons oude appartement om wat dingen te regelen. Onze dochter lag al in bed, dus ik kon lekker op de bank gaan liggen lezen. Voor deze zekerheid downloadde ik toch maar een weeëntimer app en berichtte ik mijn moeder dat ik toch wat voelde rommelen. Ze zat in Engeland en ging alvast uitzoeken wat een vlucht terug naar Amsterdam kostte. Tijdens het lezen leek ik toch last te krijgen van lichte weeën. Ik timede ze wel, maar ze waren erg onregelmatig en deden nauwelijks pijn. Ik dacht dat het wel vals alarm zou zijn, oefenweeën ofzo.

Toen mijn vriend thuiskwam waren de krampen nog niet over, maar ook niet erger geworden. Het leek mij een goed idee om lekker te gaan douchen en te gaan slapen. Morgen zou het vast wel over zijn. Wat een stomme gedachte achteraf gezien! Na een warme douche kropen we in bed en klikten we het nachtlampje uit om te gaan slapen. Nog geen paar minuten later kwamen opeens een aantal flinke weeën op. Deze moest ik echt weg puffen. Ik timede ze weer: elke 7 minuten. Ik knipte de lamp waar aan en we besloten toch de verloskundige maar even te bellen. De vorige keer ging de bevalling namelijk ook nogal snel.

Terwijl mijn vriend belde ging ik even naar het toilet. Vanaf dat moment ging het als een sneltrein! De weeën gingen van vrij pittig naar Mach 10 en kwamen direct om de 2 minuten. Ik wist niet hoe snel ik terug in bed moest komen en de verloskundige beloofde direct te komen. Dit was 00.15 uur. Ondertussen hebben we snel mijn zus gebeld, zodat zij onze dochter kon komen halen. Om 00.30 arriveerde de verloskundige. Snel werd alles klaargezet voor een thuisbevalling. Bij de eerste check kon zij mij direct goed nieuws vertellen: 9 centimeter ontsluiting. Nog geen half uur later bleek ik de 10 centimeter al gehaald te hebben. Overigens was deze periode wel erg zwaar, want ik vond de weeën ontzettend heftig en ze volgden elkaar in rap tempo op. Om 01.00 uur mocht ik beginnen met persen en om 01.13 uur werd onze zoon geboren. Helemaal gezond en al met al was het een hele soepele bevalling. Duur van de bevalling volgens de verloskundige: 1 uur en 10 minuten. Wow! Heel erg kort, maar heel erg krachtig.

De rest van de nacht werden verzorgd door de kraamhulp. Heerlijk om thuis te bevallen in ons nieuwe huis. Jammer genoeg had ik de eerste 2 uur na de bevalling flinke naweeën, maar daarna en na een warme douche konden we genieten van onze prachtige zoon in ons eigen warme bed.

Tip: