Onze verhuizing

Het is ons gelukt!

oktober 22, 2015
Ons nieuwe huis

Het is ons gelukt!

Voor het eerst typ ik dit bericht vanaf de bank in ons nieuwe huis. Ik kan bijna niet geloven dat het ons toch is gelukt. Er moet nog van alles gebeuren hier in de woonkamer, zoals lampen en gordijnen ophangen, maar eigenlijk ziet het er nu al behoorlijk gezellig uit. In ieder geval staat alles klaar voor de komst van de baby en daar ben ik zo blij mee! Eindelijk tijd om een beetje uit te rusten. Al kan ik moeilijk stil zitten merk ik al.

De afgelopen week was wel even heel erg zwaar. Ik heb wel een paar momentjes gehad waarop ik het echt niet meer zag zitten. Gelukkig hebben mijn vriend en ik elkaar er op deze momenten doorheen gesleept. Sommige stellen krijgen tijdens zo’n verhuizing enorme ruzie, maar gelukkig wij niet. Ik denk dat we juist extra rekening met elkaar hielden omdat we in hetzelfde schuitje zaten.

Vorige week waren we ontzettend druk met de voorbereidingen van de verhuizing. Er moesten nog met spoed een aantal muren behangen worden. Gelukkig hebben mijn schoonouders hiermee geholpen. Super fijn! Daarbij moesten boven de vloeren gelegd worden en de plinten door het hele huis gemaakt worden. Wonder boven wonder is het allemaal gelukt en het resultaat ziet er fantastisch uit vind ik.

Natuurlijk moest het oude huis ook leeg gehaald worden. Mijn vriend heeft gelukkig veel dozen ingepakt, maar donderdag en vrijdag ben ik ook behoorlijk aan de slag gegaan. Niet handig natuurlijk, met zo’n bolle buik, maar ik kan ook niet gaan zitten en toekijken. Voor vrijdag en zaterdag hadden we een verhuis bus gehuurd, dus in twee dagen zou alles over gaan. De mannen laadden de bus vol en ik heb zoveel mogelijk spullen voor ze klaargezet. Zaterdag ben ik ’s morgens al naar het nieuwe huis gegaan om het één en ander schoon te maken en de slaapkamers alvast een beetje bewoonbaar te maken. Complimenten voor de mannen, want in 2 dagen waren al onze spullen over. Geweldig!

Zaterdag dus onze aller eerste nacht in ons nieuwe huis. Wat een bijzonder moment! We hebben ons zo vaak voorgesteld hoe dat zou zijn en nu was het dan eindelijk zover. Jammer genoeg verliep het niet zoals we hadden gehoopt. Mijn vriend werd namelijk hartstikke ziek. Waarschijnlijk heeft hij zich de afgelopen tijd veel te druk gemaakt met werk, de verhuizing, de voorbereidingen voor de baby. We hebben deze nacht dus weinig kunnen slapen. Wat een ellende. Zondag natuurlijk wel vroeg wakker vanwege Roos. Onze arme dreumes wist ook niet wat haar overkwam. Opeens in een vreemd huis, tussen alle dozen en rommel. Papa en mama voor pampus op de bank.

De dagen daarna waren echt pittig. Het hele huis stond vol dozen. Nergens konden we iets vinden. Het frustreerde mij enorm dat ik door mijn buik niet kon tillen. Ik wist in de chaos gewoon niet waar te beginnen. Mijn vriend kon helemaal niks, behalve in bed liggen. Op dat moment was het dus echt SURVIVAL MODUS AAN!

Stapje voor stapje hebben we de belangrijkste kamers van het huis opgeruimd. Wat fijn dat we een zolder verdieping hebben. Hier staan alle dozen, die we niet direct nodig hebben. Die verdieping is een chaos, maar we komen er voorlopig maar even niet. De huiskamer en de drie slaapkamers zijn in ieder geval gezellig nu. Eindelijk, eindelijk, eindelijk kon ik de spulletjes voor de komst van de baby klaarzetten. Het wiegje staat klaar, de commode is ingeruimd, ons bed staat op klossen en het kraampakket staat klaar. Wat een ontzettende verademing! We proberen nu elke dag wat dingetjes te doen, maar we hebben geen haast meer. Eindelijk kunnen we lekker gaan genieten van ons paleisje. Gelukkig is mijn vriend ook weer een beetje aan de beterende hand en vandaag zelfs weer een dagje aan het werk. Zoals ik al zei: “Ik kan bijna niet geloven dat het ons toch gelukt is!”.

Tip: