Mijn verhalen

Help mij de kinderen helpen!

augustus 27, 2015
Vluchtelingen Griekenland

Help mij de kinderen helpen!

Vandaag bereikte mij opnieuw het ene na het andere afschuwelijke bericht over omgekomen vluchtelingen. Tientallen vluchtelingen aangetroffen in een vrachtwagen in Oostenrijk, waarschijnlijk gestikt. Een boot met honderden vluchtelingen aan boort heeft schipbreuk geleden, met slechts enkele overlevenden. Ik word steeds opnieuw ontzettend verdrietig van deze berichten. Ik kan me niet eens voorstellen in wat voor angst deze mensen moeten leven. Gevlucht uit een oorlogsgebied op zoek naar een veilige plek om te leven. Mannen, vrouwen, kinderen en zelfs kleine baby’s, die hun leven wagen om in Europa terecht te komen. De manier waarop zij hun reis maken is absoluut onmenselijk en het breekt mijn hart om steeds de beelden van huilende en angstige kinderen op het nieuws te zien. Ik kan niet begrijpen dat er mensen zijn die hun ogen hiervoor kunnen sluiten en hekken van prikkendraad bouwen om deze mensen buiten te houden, alsof het monsters zijn.

Dit zijn gewone mensen, net als jij en ik. Kindjes die bang zijn in het donker, die niet kunnen slapen zonder hun speen of knuffel, baby’s die elke paar uur gevoed willen worden terwijl er geen babymelk beschikbaar is. Kindjes die hun ouders kwijt zijn geraakt en helemaal alleen reizen. Niet naar de speeltuin een paar straten verderop, maar naar een veiligere plek aan de andere kant van de wereld.

Jij kan helpen!

Ik heb dan ook heel erg het gevoel dat ik deze mensen wil helpen, maar hoe? Natuurlijk kan ik de mensen helpen door geld over te maken naar een hulporganisatie en dat doe ik ook, maar alleen mijn hulp is niet voldoende. Daarom wil ik jullie allemaal oproepen om ook te helpen. Al doneer je maar een klein bedrag. Alle kleine beetje helpen!!

Weet je niet naar welke organisatie je het geld kunt overmaken? Ik heb er een aantal voor je op een rijtje gezet. Kies de organisatie waar jij een goed gevoel bij hebt. Laat je me weten waar je voor kiest?

P.S. Ik doe deze oproep niet uit naam van de hulporganisaties. Ik hoop gewoon dat er door mijn oproep zo veel mogelijk mensen geholpen worden tijdens hun reis en kans maken op een beter leven.

Save the Children

De noodhulpteams van Save the Children helpen de uitgeputte kinderen die aankomen op de Griekse eilanden. Denk hierbij aan voedsel, babymelk, hygiëne pakketten, tenten, slaapmatjes en zaklampen. Dagelijks komen er 1.600 mensen aan op de eilanden. Hulp is hard nodig!

Doneren vanaf €10,-. KLIK HIER!

Terre des Hommes

Richt zich op de opvang van vluchtkinderen die over de Middellandse Zee aankomen op Sicilië. Ze geven onder andere psychosociale hulpverlening aan duizenden kinderen die op dit eiland aankomen. Veel van deze kinderen zijn helemaal alleen, zonder ouders of begeleiding.

Doneren vanaf €10,-. KLIK HIER!

Artsen zonder Grenzen

De hulpverleners van Artsen zonder Grensen geven medische hulp aan de vluchtelingen in verschillende kampen op hun vluchtroute. Mensen die ziek, uitgeput of gewond zijn krijgen medische hulp zonder dat zij hiervoor hoeven te betalen.

Doneren vanaf €20,-. KLIK HIER!

Unicef

Unicef is een project gestart om de kinderen in Syrië te helpen. Het gaat hierbij om kinderen die nog in Syrië wonen of kinderen die op de vlucht zijn. In totaal zijn dit er ruim 5 miljoen. Unicef ondersteunt in alle 1e levensbehoeftes, zoals voedsel, schoon drinken, slaapplekken en medische hulp.

Doneren vanaf €10,-. KLIK HIER!

The UN Refugee Agency

Helpt vluchtelingen in vluchtelingenkampen, maar ook in de steden buiten de kampen. De vluchtelingen leven hier zonder officiele papieren en hebben grote kans om uitgebuit te worden. Denk aan hulp als schoon water, tenten, keukengerei en muskietennetten.

Doneren vanaf €7,-. KLIK HIER!

Vluchtelingenwerk Nederland

Vluchtelingenwerk Nederland helpt de vluchtelingen die in Nederland blijven om hun leven op de rit te krijgen. Deze getraumatiseerde mensen proberen een Nederland een nieuw bestaan op te bouwen en kunnen hier veel hulp bij gebruiken, bijvoorbeeld bij het leren van de taal en het zoeken van werk.

Doneren vanaf €10,-. KLIK HIER!

 

Heel erg bedankt voor jullie hulp!!!

Korting op hippe kinderkleding:

Ruim 2.000 knuffels: