Verhalen van Magic Mama's

Zwanger met behulp van eiceldonatie

april 2, 2016
Zwanger door middel van eiceldonatie

Zwanger met behulp van eiceldonatie

Dat het krijgen van een kindje niet voor iedereen vanzelfsprekend is heeft Lieke aan den lijve moeten ondervinden. Toen zij en haar man merkten dat zwanger worden niet vanzelf ging volgden er verschillende onderzoeken. Hieruit bleek dat het krijgen van kinderen via de natuurlijke weg voor Lieke niet mogelijk was. Lieke en haar man besloten het traject van eiceldonatie in te gaan. Een kindje krijgen is een wonder en dit geldt zeker voor Lieke. Om deze reden deelt zij via Magic Mama haar bijzondere verhaal.

Kinderwens

Toen Lieke haar man leerde kennen was hij al vader van twee kinderen. Door in deze relatie te stappen werd Lieke dus automatisch stiefmoeder. Haar man had een moeilijke scheiding achter de rug en voor de kinderen was dit een zware periode. Des te specialer was het voor Lieke dat zij liefdevol werd opgenomen in het gezin en een hechte band met de kinderen kon opbouwen.

Toch begon bij Lieke in de loop der jaren haar eigen kinderwens te groeien. Ze wilde ervaren hoe het zou zijn om zwanger te zijn en een eigen kindje op de wereld te zetten. Ze wilde echt moeder zijn, in plaats van alleen stiefmoeder te zijn gedurende de weekenden. Omdat haar man zich na de scheiding had laten steriliseren was deze kinderwens niet zo vanzelfsprekend te vervullen. Na lang wikken en wegen hakten Lieke en haar man de knoop door. Ze zouden de sterilisatie ongedaan laten maken en gaan voor een kindje van hen twee samen. Zo gezegd, zo gedaan.

Diagnose Translocatie

Een jaar later had Lieke een aantal miskramen achter de rug en was er nog altijd geen blijvende zwangerschap. Lieke en haar man besloten naar het ziekenhuis te gaan voor verder onderzoek. Het antwoord op hun vraag kregen zij heel snel, maar dit was verre van het antwoord waarop zij gehoopt hadden. Lieke is namelijk drager van een translocatie. Kort gezegd betekent dit dat een zwangerschap voor haar via de natuurlijke weg praktisch uitgesloten is. Wanneer dit wel gebeurt zal dit vrijwel altijd uitmonden in een miskraam. Zet de zwangerschap toch door, dan is de kans op een kindje met een ernstige afwijking maar liefst 99%. Het slechte nieuws sloeg in als een bom. Lieke was ontzettend verdrietig na het horen van dit bericht. Artsen gaven hen slechts één mogelijkheid: IVF.