Zwangerschap

Doen tijdens je zwangerschapsverlof

september 30, 2015
Doen tijdens je zwangerschapsverlof - Magic Mama - Mamablog

Doen tijdens je zwangerschapsverlof

Je zwangerschapsverlof is een bijzondere periode. De meeste moeders hebben het geluk om deze periode 1, 2 of 3 keer in hun leven mee te mogen maken. De verleiding is groot om gedurende deze periode dagelijks hetzelfde te doen, maar op deze manier gaat je verlof aan je voorbij zonder dat je er erg in hebt en voor je het weet zit je weer op je werk. Zonde! Ter inspiratie heb ik 15 dingen die je écht gedaan moet hebben tijdens je verlof voor je op een rijtje gezet.

1. Teennagels lakken ging al een hele tijd lastig. Maak dus een afspraak bij de pedicure en laat je voetjes verzorgen en je nagels een leuk kleurtje geven.

2. Als je toch bij de schoonheidsspecialist bent, ga dan gelijk voor een extra behandeling, zoals een gezichtsbehandeling. Het zal je goed doen ter voorbereiding op de slapeloze nachten die gaan komen.

3. Nodig 1 of meerdere vriendinnen uit voor een high tea bij een lekkere bakkerswinkel en klets de hele middag over vrouwenzaken.

4. Kijk ongegeneerd het alle afleveringen Sex and the City nog een keer en dan wel vanuit je bed.

5. Plan alvast een weekendje weg voor jou en je partner voor na de geboorte van jullie kindje. Natuurlijk hoef je niet direct weg te gaan, maar zorg ervoor dat het vast staat tussen de geboorte en 6 maanden erna. Jullie zullen het goed kunnen gebruiken, maar door de drukte komt het er vaak niet van.

6. Maak een lijstje van alle dingen die je nog wilt eten ná je bevalling, maar voordat je weer aan de lijn gaat denken. Biefstuk, sushi, wijn, etc.

7. Ga een avond zwangerschapszwemmen. Misschien houdt het idee van zwanger in zwempak je tegen, maar bedenk je dat alle dames tijdens deze avond zwanger zijn. In het water ben je gewichtloos, dus dit is een heerlijke ontspanning.

8. Ga een middag in je eentje op het terras of in een koffietentje zitten en bestel warme chocolademelk met slagroom en appeltaart met slagroom.

9. Bel eens met een collega om te vragen hoe het gaat en geniet vervolgens extra van het idee dat jij nog lang niet aan het werk hoeft.

10. Verras je partner met een zelfgemaakt diner voor twee. Maak zijn lievelingseten, je hebt er nu de tijd voor.

11. Ga na de lunch terug naar bed en geniet van een heerlijk middagslaapje. Je lichaam zal je dankbaar zijn.

12. Ga een avondje met vriendinnen mee naar de (rookvrije) kroeg en geniet van alle aandacht en complimentjes die je krijgt als zwangere vrouw. Natuurlijk maak je het niet te laat.

13. Voel je, je lichamelijk goed? Ga dan in de kroeg ook gewoon lekker dansen. Kan prima met een bolle buik!

14. Zoek je kledingkast uit. Al die kleding die je na je bevalling toch niet meer aan zal trekken kan naar het goede doel. Zo heb je na je verlof weer ruimte in je kast voor nieuwe kleding.

15. Houd een dagboek bij. Misschien klinkt het suf, maar je vergeet de details van deze periode snel. Later zal je het super leuk vinden om je dagboek terug te lezen.

Korting bij Woonexpress: