Nieuws over #MomsAreMagic Verhalen van Magic Mama's

Ik heb een leuk idee! Doe je mee?

april 24, 2016
Fotostudio

Dus fotograaf, visagist en mama’s gezocht…

Ik heb een leuk idee! Doe je mee..?

Kort geleden zei iemand tegen mij: ‘Goh, ik vind je er helemaal niet uit zien als een mama. Ik zou niet zeggen dat je mama bent van twee kids.’ ‘Nou, dank je wel voor het compliment!’ was mijn reactie. Later zat ik hierover na te denken. Wat stom eigenlijk dat ik dit een compliment vind. Blijkbaar is het imago van mama’s op dit vlak niet al te best. Eruitzien als een ‘echte’ mama is in de ogen van de meeste mensen niet per definitie iets positiefs. Wat een onzin! Ik ken zoveel prachtige mama’s. Ik denk juist dat het moederschap iemand een nog mooier mens kan maken. Oké, veel moeders hebben misschien wat last van donkere kringen onder hun ogen, maar dat hoort er nou eenmaal bij. En die extra zwangerschapsskilootjes waarover de meeste vrouwen zich toch best wel zorgen maken, zorgen er echt niet voor dat iemand minder aantrekkelijk wordt gevonden. Vraag maar eens lukraak in het rond aan mensen wat voor hen de reden is om iemand aantrekkelijk te vinden. Wedden dat je niet het antwoord krijgt: ‘het feit dat ze maatje 36 heeft.’. Nee, aantrekkelijkheid zit hem in heel andere dingen. In de twinkeling in iemands ogen. In het geluid van iemands lach. In de manier waarop iemand loopt. Het gaat om de algehele uitstraling.

Natuurlijk begrijp ik ook wel waar het vooroordeel vandaan komt. Moeders hebben er nou eenmaal een handje van om hun kinderen op de eerste plek te zetten (gek hè?! ;-)), waardoor ze zichzelf nog wel eens vergeten. Daar maak ik mezelf ook schuldig aan hoor. Wanneer ik ga shoppen kom ik meestal met kinderkleding thuis, in plaats van met kleding voor mezelf. Tijd vrijmaken om eens lekker te tutten, naar de kapper te gaan, mijn nagels te doen, enzovoorts doe ik te weinig. Best zonde, want juist in het drukke leven met kids, zorgt dit voor de nodige ontspanning. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik voel me direct een stuk beter wanneer ik thuis kom na de kapper of wanneer ik mijn nagels weer eens heb gedaan.

Hoe langer ik nadenk over dit goed bedoelde compliment, hoe meer ik het gevoel krijg dat er iets aan het imago van mama zijn moet veranderen. Het lijkt mij daarom onwijs leuk om de wereld te laten zien dat mama’s juist wel super mooi en aantrekkelijk zijn en dat de opmerking ‘wow, jij ziet eruit als een échte mama!’ gezien moet worden als een groot compliment. Hiervoor heb ik een leuk project bedacht en het lijkt me te gek om dit samen met jullie waar te kunnen maken!!

Het project

Zoals jullie weten besteed ik altijd veel aandacht aan ‘Magic Mama’s’ (elke mama bijzonder!). Het lijkt me dan ook super leuk om een aantal moeders vast te laten leggen op de foto en de wereld te laten zien wat voor prachtige vrouwen dit zijn. Het idee is dus om foto’s te maken van de mama’s zonder hun kids. Bij voorkeur zijn de kids en partners niet aanwezig die dag en maken we er een gezellige mama-dag van met elkaar. Lekker tutten met elkaar en even tijd voor onszelf. Natuurlijk verrassen we de thuisblijvers na afloop wel met een prachtige foto! De foto’s zet ik dan natuurlijk hier op mijn blog!

Misschien valt het wel helemaal niet te realiseren, maar ik hoop dat er mensen meelezen die het gaaf vinden om mee te werken aan dit project. Stuur me dan even een mailtje (info@magic-mama.nl) of reageer gewoon hieronder in de comments.

Dit is wie ik zoek:

Fotograaf
Ik ben zelf geen fotograaf, dus ik zoek iemand (of meerdere personen), die het leuk vinden om foto’s te maken (en het ook goed kunnen uiteraard). Ik heb geen budget om iemand te betalen, dus ik zoek iemand die het gewoon heel leuk vindt om mee te doen. Natuurlijk mag je de foto’s wel gebruiken voor je portfolio.

Visagist
We kunnen uiteraard zelf aan de slag met make-up en haar, maar het is natuurlijk veel leuker om dit door iemand te laten doen die er verstand van heeft.

Mama’s
De mama’s mogen natuurlijk niet ontbreken. Ik dacht zelf aan bijvoorbeeld vier of vijf mama’s, die het leuk vinden om mee te doen. Lijkt het je leuk om mee te doen? Let me know! Maten, leeftijd, enzovoorts maken helemaal niks uit, als je maar een mama bent. Heb je zelf ook een blog? Helemaal mooi! Dan kan je ook een rapportage schrijven over de dag!

Locatie
De foto’s moeten natuurlijk ook ergens gemaakt worden. Buiten in de natuur is altijd een goed idee (Amsterdams Bos?), maar een fotostudio is ook wel erg prettig (en handig bij slecht weer). Of misschien een combinatie? Laat het me vooral weten als je goede ideeën hebt!

Wanneer, waar en of het allemaal doorgaat is dus allemaal nog onduidelijk. Dat hangt natuurlijk helemaal af van jullie reacties. Misschien overbodig om nog eens te benoemen, maar er is verder geen budget voor dit idee, ik zou gewoon enthousiaste mensen die mee willen doen. Ik ben heel benieuwd naar wat jullie er van vinden, dus laat hieronder vooral je comments achter en misschien tot snel!

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Barbara april 24, 2016 at 2:09 pm

  Ik wil niet te gretig klinken, maar als mama zijnde volg ik je helemaal! Superleuk idee! Ik houd mij aan bevolen. Als mama dan…

  • Reply Elske | magic-mama.nl april 24, 2016 at 6:57 pm

   Super leuk Barbara! Je bent van harte welkom en als eerste aanmelding met voorrang uiteraard ;-). Nu maar hopen dat zich ook enthousiaste fotografen aanmelden…

 • Reply Priscilla april 24, 2016 at 2:49 pm

  Wat een top idee! Ik zou heel graag als mama mee doen alleen woon ik in Limburg. Beetje ver weg.

  • Reply Elske | magic-mama.nl april 24, 2016 at 7:04 pm

   Leuk Priscilla! Dat is inderdaad niet om de hoek, maar ik zal je gewoon op de hoogte houden, dan kan je later altijd nog beslissen.

 • Reply Kim april 24, 2016 at 2:51 pm

  Wat een tof idee!!!
  Helaas geen fotografie of visagie skills … Maar ik ben wel een mama met een blog.
  Lijkt me super – super leuk om een dagje te tutten, op de foto te gaan & er over te bloggen ☺️

 • Reply Loes april 24, 2016 at 2:54 pm

  Lijkt me super leuk mee te doen als mama! Even met mama’s onder elkaar :)

  (Ik woon in Friesland)

 • Reply Celine april 24, 2016 at 3:22 pm

  Wat een super leuk idee! Ik ben sinds 11weken mama en het lijkt mij erg leuk om mee te doen aan een mama dagje! Liefs, Celine

  • Reply Elske | magic-mama.nl april 24, 2016 at 7:10 pm

   Hoi Celine, wat leuk! Nog gefeliciteerd met de geboorte van je zoon/dochter (?)! Ik zet je bij de aanmeldingen.

 • Reply Marieke Testerink april 24, 2016 at 5:39 pm

  Wat een super leuk idee.
  Dat lijkt me wel wat

  • Reply Elske | magic-mama.nl april 24, 2016 at 7:11 pm

   Heey Marieke, gezellig!! Leuk als je erbij kan zijn, ik zet je bij de aanmeldingen :-)

 • Reply Clivi april 24, 2016 at 8:41 pm

  Heel leuk idee, ik maak foto’s en ben ook mama. Ik oefen veel met mijn camera en heb voor sommige mensen al wel een fotosessie gedaan, ben een beginner. Voor allebei houd ik mij aanbevolen :-) x

  • Reply Elske | magic-mama.nl april 25, 2016 at 7:51 am

   Wat leuk Clivi, ik zet je bij de aanmeldingen. Heel leuk dat je ook foto’s wilt/kunt maken. Binnenkort zal ik iedereen mailen over de voortgang….

 • Reply Silvana april 25, 2016 at 3:11 pm

  Super initiatief! Als mama van 4 en als coach voor Mama’s zeg ik: ja ja ja! Zo te lezen zijn er al heel wat reacties, maar ik zou ook zeker hier aan willen deelnemen.

  • Reply Elske | magic-mama.nl april 25, 2016 at 7:25 pm

   Super leuk Silvana! Ik zet je bij de aanmeldingen en ga binnenkort een mail rond sturen.

 • Reply Nicole april 25, 2016 at 4:19 pm

  Ik ben fotografe en moeder.. Dus voor beide interesse!

  • Reply Elske | magic-mama.nl april 25, 2016 at 7:26 pm

   Hoi Nicole, wat leuk! Bedankt voor je aanmelding, ik ga je een mail sturen.

 • Reply Marjon april 26, 2016 at 4:58 am

  Wat lief van jou, maar je hebt gelijk. Ik vergeet mezelf ook wel eens terwijl ik graag toch mooi bij wil lopen. Een hippe mama vind ik juist mooi! Mama’s hoeven echt niet in slobber kleding te lopen!
  Erg leuk initiatief dus. Ik kom uit Limburg dus mss wat ver…. Dus gun het de andere moeders! Maar ga het zeker volgen

 • Reply Fleur mei 2, 2016 at 10:56 pm

  Ik lees net je oproep en zo te zien heb je al heel wat mama’s gevonden. Mocht je nog een plekje hebben, dan zou ik het ook zeker heel leuk vinden om aan je project mee te doen!

 • Leave a Reply