Nieuws over #MomsAreMagic Verhalen van Magic Mama's

Ik heb een leuk idee! Doe je mee?

april 24, 2016
Fotostudio

Dus fotograaf, visagist en mama’s gezocht…

Ik heb een leuk idee! Doe je mee..?

Kort geleden zei iemand tegen mij: ‘Goh, ik vind je er helemaal niet uit zien als een mama. Ik zou niet zeggen dat je mama bent van twee kids.’ ‘Nou, dank je wel voor het compliment!’ was mijn reactie. Later zat ik hierover na te denken. Wat stom eigenlijk dat ik dit een compliment vind. Blijkbaar is het imago van mama’s op dit vlak niet al te best. Eruitzien als een ‘echte’ mama is in de ogen van de meeste mensen niet per definitie iets positiefs. Wat een onzin! Ik ken zoveel prachtige mama’s. Ik denk juist dat het moederschap iemand een nog mooier mens kan maken. Oké, veel moeders hebben misschien wat last van donkere kringen onder hun ogen, maar dat hoort er nou eenmaal bij. En die extra zwangerschapsskilootjes waarover de meeste vrouwen zich toch best wel zorgen maken, zorgen er echt niet voor dat iemand minder aantrekkelijk wordt gevonden. Vraag maar eens lukraak in het rond aan mensen wat voor hen de reden is om iemand aantrekkelijk te vinden. Wedden dat je niet het antwoord krijgt: ‘het feit dat ze maatje 36 heeft.’. Nee, aantrekkelijkheid zit hem in heel andere dingen. In de twinkeling in iemands ogen. In het geluid van iemands lach. In de manier waarop iemand loopt. Het gaat om de algehele uitstraling.

Natuurlijk begrijp ik ook wel waar het vooroordeel vandaan komt. Moeders hebben er nou eenmaal een handje van om hun kinderen op de eerste plek te zetten (gek hè?! ;-)), waardoor ze zichzelf nog wel eens vergeten. Daar maak ik mezelf ook schuldig aan hoor. Wanneer ik ga shoppen kom ik meestal met kinderkleding thuis, in plaats van met kleding voor mezelf. Tijd vrijmaken om eens lekker te tutten, naar de kapper te gaan, mijn nagels te doen, enzovoorts doe ik te weinig. Best zonde, want juist in het drukke leven met kids, zorgt dit voor de nodige ontspanning. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik voel me direct een stuk beter wanneer ik thuis kom na de kapper of wanneer ik mijn nagels weer eens heb gedaan.

Hoe langer ik nadenk over dit goed bedoelde compliment, hoe meer ik het gevoel krijg dat er iets aan het imago van mama zijn moet veranderen. Het lijkt mij daarom onwijs leuk om de wereld te laten zien dat mama’s juist wel super mooi en aantrekkelijk zijn en dat de opmerking ‘wow, jij ziet eruit als een échte mama!’ gezien moet worden als een groot compliment. Hiervoor heb ik een leuk project bedacht en het lijkt me te gek om dit samen met jullie waar te kunnen maken!!