Recepten

Dadel-noten-kokos-reep

januari 7, 2016
Dadel noten kokos reep

Dadel-noten-kokos-reep

Ik maakte deze heerlijke en gezonde dadel-noten-kokos-reep. Het recept is goed voor zo'n 12 repen (afhankelijk van de grootte). Je kunt ze het beste in de koelkast bewaren. Ideaal als snack voor onderweg of onderdeel van lunch of ontbijt.

Ingrediƫnten:
- 125 gram amandelen
- 125 gram gemengde noten
- 60 gram dadels (in kleine stukjes gesneden)
- 35 gram zonnebloempitten
- 25 gram kokosrasp
- 100 gram kokosolie
- 50 gram agave siroop (honing kan ook)
- 2 eieren
- 2 eetlepels kaneel

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Het handigst is om te werken met drie glazen kommen (of andere bakjes). In 1 bak doe je de amandelen en gemengde noten. In 1 bak doe je de gesneden dadels, zonnebloempitten en kokosrasp. In 1 kom doe je de kokosolie en de agavesiroop.

Begin met het kleinmaken van de noten en amandelen. Dit kan je doen met een foodprocessor, maar met een staafmixer of blender lukt het ook wel.

Vervolgens verwarm je de kokosolie en agavesiroop au bain-marie of in de magnetron. Het is niet de bedoeling dat het gaat koken, maar het moet wel gesmolten zijn, zodat je de twee gemakkelijk door elkaar kan roeren.

Voeg de kokosolie en agavesiroop toe aan de gehakte noten en roer met een houten lepel. Vervolgens voeg je twee geklopte eieren toe en 2 eetlepels kaneel. Roer opnieuw. Als laatste voeg je de dadels, zonnebloempitten en kokosrasp toe. Zorg ervoor dat alles goed vermengd is en verdeel over een ovenschaal. De reep koekt aan in de ovenschaal, dus zorg ervoor dat je bakpapier of bakspray gebruikt.

Zet de dadel-noten-kokos-reep 15 tot 20 minuten in de oven. Laat hem goed afkoelen, bij voorkeur in de koelkast. Hierna snijd je de reep in stukken en smullen maar!

Eet smakelijk!