Verhalen van Magic Mama's

Zwanger, maar geliefde in het buitenland

maart 16, 2016
Zwanger maar geliefde in het buitenland

Suzanne is 28 weken zwanger. Haar zwangerschap verloopt voorspoedig, maar er is één ding mis. Haar vriend woont in het buitenland en krijgt (voorlopig) geen verblijfsvergunning. In de rubriek ‘Verhalen van Magic Mama’s’ vertelt Suzanne haar verhaal.

Mijn vriend en ik zijn sinds 2014 een koppel. Eén van mijn vriendinnen had een Turkse jongen leren kennen tijdens haar vakantie. Hij leerde mij vervolgens kennen en vond mij perfect passen bij zijn neef. Hij stelde ons aan elkaar voor. Eigenlijk had ik helemaal geen zin om op deze manier verliefd te worden, maar het gebeurde toch. Mijn vriend en ik zijn ontzettend gek op elkaar, maar helaas kunnen we elkaar veel minder zien dan we zouden willen. Hij woont in Turkije en ik woon in Nederland.

Vorig jaar verbleef ik een half jaar in Turkije om bij hem te kunnen zijn. Ik kwam thuis met een wel heel bijzondere souvenir, namelijk een zwangerschap! We zijn dolblij met dit prachtige cadeautje. Ondanks dat de mensen in onze omgeving het niet verwacht hadden, waren de meesten ze wel erg blij voor ons. Toch heb ik hier en daar ook wel een vervelende opmerking gekregen. Dit heeft mijn gevoelens soms wel gekwetst.

Op het moment ben ik 28 weken zwanger en mijn zwangerschap verloopt heel voorspoedig. Mijn vriend is 2 maanden in Nederland geweest, om toch onderdeel te kunnen zijn van de zwangerschap. Helaas liep zijn visum af en moest hij terug naar Turkije. Op het moment doen we er alles aan om voor hem een nieuw visum te regelen voor in juni, zodat hij bij de geboorte van onze dochter aanwezig kan zijn. Gelukkig heeft hij een baan in Turkije, want dit is erg belangrijk voor de verstrekking van zijn visum.

Over het algemeen ben ik positief over de hele situatie, het is ten slotte een prachtig geschenk. Ook krijg ik veel hulp van mijn ouders en mijn zus. Toch zijn er ook veel moeilijke momenten. Het gemis is groot. Ik werk 40 uur per week en het is eenzaam om de nacht na een drukke dag alleen door te moeten brengen. Ik ben dankbaar voor de moderne techniek van tegenwoordig. Hierdoor kan ik mijn vriend toch betrekken bij de belangrijke mijlpalen van deze zwangerschap. Een grote tegenvaller voor mij is dat mijn contract niet verlengd kan worden, waardoor ik vanaf de start van mijn zwangerschapsverlof zonder werk zit. Dit levert, zoals je zult begrijpen, de nodige stress op.

Toch zie ik de toekomst met vertrouwen tegemoet. Ik ga ervan uit dat ik samen met mijn vriend en onze dochter in Nederland zal gaan wonen. Natuurlijk zie ik ook doemscenario’s voor me. Wat als mijn vriend en ik uit elkaar gaan en we het ouderschap moeten verdelen over zo’n afstand? Maar ik geloof erin dat alles met een reden gebeurt en we werken er keihard aan om een zo goed mogelijk leven voor ons kindje te creëren. Dat is voor ons prioriteit nummer één.

Wil jij ook jouw persoonlijke verhaal ook (anoniem) delen in de rubriek 'Verhalen van Magic Mama's'? Dat kan! Aanmelden kan via info@magic-mama.nl. Op deze pagina vind je meer informatie over het delen van jouw verhaal.