Recepten

Bloemkool met feta en bieslook

augustus 28, 2015
Lekker smullen!

Bloemkool met feta en bieslook

Bloemkool is een groente die veel kleintjes lekker vinden, maar bloemkool zonder toevoegingen is wel een beetje saai. Wij eten liever geen sausjes uit pakjes, dus hebben we een andere manier om bloemkool te bereiden. Onze kleine Roos vindt het heerlijk! Lekker samen met gebakken aardappeltjes en tartaar.

Ingrediënten:
- Olijfolie (of andere olie om in te bakken)
- 1 bloemkool
- 1 pakje feta kaas
- Verse bieslook
- 1 Citroen
- Zeezout (alleen voor jezelf, niet voor de kids)
- Gebakken aardappeltjes
- Runder tartaartjes

Bereiden:
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en was het. Gebruik een grote wokpan. Doe een scheut olie in de pan en bak de bloemkoolroosjes voor zo’n 15 minuten. Schep ze regelmatig om, anders verbranden ze. Ze zijn het lekkerst als ze nog knapperig zijn, maar wel hier en daar een beetje bruin.

Verkruimel ondertussen de feta. Was de citroen en rasp de schil er af. Snijdt de bieslook in kleine stukjes. Voeg, zodra de bloemkool gaar is, eerst de feta toe. Schep de bloemkool en de feta om tot de feta zacht wordt. Voeg vervolgens de citroenrasp en de bieslook toe. Voor je eigen maaltijd voeg je nog wat zeezout toe naar smaak. Een kleine dreumes heeft dit niet nodig.

Serveer met gebakken aardappeltjes en tartaar.

Kleding met korting:

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply