Blog van Deborah

Bemoei je met je eigen zaken..

juli 6, 2016
Magic Mama

Deborah vertelt.

Mama’s ik begrijp het, ik voel het, het is zwaar om moeder te zijn
Waarschijnlijk wordt het met de tijd alleen maar makkelijker en meer routine ( hou ik mijzelf voor) maar ik ben pas mama en heb iedere level van vermoeidheid wel meegemaakt.
De wallen onder mijn ogen beginnen hun eigen wallen te krijgen en soms weet ik niet eens hoe ik een dag heb kunnen functioneren, of zelfs na meerdere dutjes nog steeds doodmoe te zijn. Ik ken het allemaal. Nu mijn kleine al zeven maanden oud is kan ik wel zeggen dat ik haar ken en weet wat ze nodig heeft en wat zij wilt en heb toch nog weleens hulp nodig. Maar hoe vertel je mensen dat ze geen tips meer geven en grofweg aan het bemoeien zijn met de opvoeding van jouw kind?

Zelf lees ik veel mamablogs en familie tijdschriften en daar kom ik soms dingen tegen waarvan ik denk nou nou misschien moet je je eens met je eigen zaken bemoeien. Een voorbeeld: een moeder die vanaf de geboorte van haar voeding flesvoeding gaf omdat ze zich niet prettig voelde bij borstvoeding geven. Zelf heb ik geen borstvoeding kunnen geven aan mijn kleine en had ik dat het liefst zo lang mogelijk willen doen maar als deze vrouw toegeeft dat zij zich er niet goed bij voelt terwijl flesvoeding hartstikke prima is, laat haar dan lekker in haar waarde en haar kindje opvoeden zoals zij dat wilt. Er gingen mij toch een paar mama’s tekeer in de commentaar sectie. ‘Een kerngezonde vrouw en je wilt geen borstvoeding geven?’ Of ‘JIJ voelt je er niet lekker bij? Wat egoistisch’ zo ging het maar door.
Misschien is dit iets van een nieuwe moeder en gaat dit weg bij de volgende kindjes maar wij krijgen heel snel het gevoel dat wij het niet goed doen of dat alles wat wij doen verkeerd is. Dat heb ik tenminste heel snel en dan denk ik bedankt voor de tips maar laat mij maar mijn kindje opvoeden.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply