Fitte Mama Dagboek

Voorbereidingen: The Kayla Movement

december 20, 2015
BBG Kayla Itsines

Fitte Mama Dagboek | Voorbereidingen

Het nieuwe jaar komt steeds dichterbij en dat betekent dat ik aan de slag ga met mijn goede voornemens. Om alvast een beetje in the mood te komen ben ik begonnen met de voorbereidingen.

In eerste instantie heb ik me gericht op het sporten. Van een aantal mensen kreeg ik de Bikini Body Guide (BBG) van Kayla Itsines aangeraden. Dit is een programma wat bestaat uit een trainingsschema en een voedingsschema. Je kunt de oefeningen gewoon vanuit huis doen, dus dat valt goed te combineren met kinderen. Het hele programma staat uitgelegd in een online boekwerk. Hier zijn ook de oefeningen en recepten in te vinden. Alle informatie heb ik inmiddels op mijn laptop staan, dus nu moet ik er alleen nog mee aan de slag. Wat ik leuk vind aan het programma is dat er vrouwen over de hele wereld aan deelnemen. Op 11 januari 2016 gaat het programma van start en is het dus de bedoeling om met de 1e training aan de slag te gaan. Via Instagram houden de deelnemers elkaar op de hoogte van de vorderingen onder #thekaylamovement. Hier wil ik graag aan meedoen, dus jullie kunnen straks ook mijn vorderingen volgens op mijn Instagram account: magic_mama.nl. Als je mij nog niet volgt dan kan je dat HIER doen.

Waar ik me wel een beetje zorgen over maak is hoe pittig het programma is en de hoeveelheid tijd die het kost. Ik heb eigenlijk nog geen idee wanneer ik het sporten in mijn dagprogramma moet gaan inplannen. Wel heb ik begrepen dat het sporten ongeveer een half uur per keer duurt, dus op zich moet dat te doen zijn tijdens een slaapje van de kinderen. Wat ik ideaal vind aan het programma is dat het eindigt op 4 april. Op deze manier werk je echt ergens naartoe en is het ook makkelijker vol te houden.

Zijn er misschien lezeressen die ervaring hebben met BBG van Kayla Itsines? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen! Of zijn er dames die gemotiveerd zijn geraakt door dit te lezen en die zin hebben om mee te doen? Laat het me weten, dan kunnen we elkaar steunen!

Ik merk nu al dat ik meer gemotiveerd raak door er over te schrijven. Daarbij is het ook echt een stok achter de deur om ermee aan de slag te gaan.

Bij ons op zolder hebben we een kamer ingericht al mini sportschool met een yoga matje, gewichten, een springtouw en nog wat andere dingen. Hier kan ik prima aan de slag. Nu maar hopen dat de kinderen niet wakker worden van mijn gespring!

De komende dagen ga ik me verder inlezen in het programma en me verdiepen in het voedingsschema. Zodra ik weer meer informatie heb houd ik jullie natuurlijk op de hoogte!