Recepten

Bananen havermout speltbrood

januari 8, 2016
Banaan havermout speltbrood

Bananen havermout speltbrood

Ik ben een echte broodliefhebber, maar vanwege mijn goede voornemens heb ik brood van mijn menu geschrapt. Wat is dat moeilijk, leven zonder brood! Ik mis het echt enorm en daarom ben ik op zoek gegaan naar een alternatief. Ter vervanging maakte ik een bananen-havermout-speltbrood en wat is dat lekker! Het liefst zou ik het brood in 1 keer helemaal opeten. Bereiding is niet moeilijk. Hierbij het recept:

Ingrediënten:

- 50 gram havermout
- 100 gram zelfrijzend bakmeel van Spelt
- 30 gram gemengde noten (ongebrand)
- 3 eieren
- 3 bananen
- 50 gram ontpitte dadels
- Handje kokosrasp
- Handje zonnebloempitten
- Zout

Bereiding:

Verwarm de oven op 175 graden.

Maak met een blender of keukenmachine de havermout en noten tot meel. Voeg hieraan het speltmeel toe. Goed roeren.

Pureer met een staafmixer de bananen en de dadels. Voeg hieraan de eieren en het zout te en mix het geheel door elkaar.

Voeg de havermout-speltmeel-noten mix toe aan het bananen beslag en mix het geheel nog een minuut of 5 goed door elkaar, totdat je een romige massa.

Giet het beslag in een goed ingevette ovenschaal of een cakeblik. Strooi er een handje kokosrasp en een handje zonnebloempitten overheen.

Bak je brood in 45 á 50 minuten gaar. Je brood is klaar wanneer je er me een satéprikker in prikt en deze er droog uit haalt.

Smullen maar!!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply