Zwangerschapsdagboek

36 Weken zwanger

oktober 6, 2015
Nijntje Kleine Pluis lezen - 36 weken zwanger - Magic Mama - mamablog

36 Weken zwanger

Ik kan het bijna niet geloven, maar over precies 1 maand ben ik uitgerekend. Ik begin me steeds meer te realiseren dat de baby elke dag kan komen. Mijn vorige bevalling vond plaats in week 38. Als dat nu weer het geval is, is de baby er al over 2 weken!

Ik begin me ook steeds meer af te vragen hoe dit kleine mensje eruit zal zijn en wat zijn of haar karakter zal zijn. Lijkt hij/zij op Roos of juist helemaal niet? Ik merk dat ik ook veel meer bezig ben met het geslacht dan de vorige keer. Het maakt me oprecht niet uit of het een jongen of meisje zal zijn, maar ik ben wel heel erg nieuwsgierig. Het is toch bepalend voor de gezinssamenstelling. Ik heb eigenlijk de hele zwangerschap het gevoel gehad dat het een jongetje zou zijn. We spreken de baby ook steeds aan met zijn jongensnaam. Sinds een week of 2 ben ik toch een beetje van gedachten veranderd en merk ik dat ik toch het gevoel heb dat het een meisje zal zijn. Het geboortekaartje is ook opgemaakt in een meisjes-look en als ik dat zo zie wordt het allemaal toch wel erg echt.

Deze week even geen controle bij de verloskundige. Vorige week ben ik nog wel geweest. Alles was toen helemaal in orde. De verloskundige kon ook goed voelen dat mijn kindje al met het hoofdje naar beneden ligt. Goed nieuws dus. Voor een thuisbevalling moet de baby nog wel even blijven zitten, maar als het goed is krijg ik over 2 weken groen licht. Om overal zeker van te zijn krijg ik volgende week maandag nog één keer een echo. De verloskundige checkt dan of de baby echt goed ligt en of de placenta op de juiste plek ligt. Toch altijd weer spannend.

Verder verloopt alles heel voorspoedig. Ik merk dat rust nemen me wel erg goed doet, dus wat dat betreft ben ik erg blij dat ik ruim op tijd gestopt ben met werken. De vorige keer stopte ik 5 weken van te voren en kwam Roos 2 weken te vroeg. Die periode ertussen vond ik eigenlijk wel wat te kort, dus ik heb deze keer besloten om dat anders te doen.

Ik merk dat kleine Roosje ook steeds enthousiaster wordt over baby’s. Wanneer ze een baby op een foto ziet of op de TV roept ze “baby, baby!”. Aan de andere kant merk ik dat ze ook erg aanhankelijk is. Alsof ze zelf weer even baby wil zijn. Het liefst knuffelt ze de hele dag tegen papa en mama aan. Vind ik natuurlijk helemaal niet erg. Vandaag is ze ziekjes. Vanmorgen moest ze flink overgeven. Nu ligt ze lekker te slapen. Hopelijk knapt ze daar een beetje van op. Het is ook wel veel voor haar, al die veranderingen. Nieuwe opvang, nieuw huis, een broertje of zusje. Ze zal het vast allemaal wel aan voelen komen. Fijn dat ik in ieder geval thuis ben, zodat we extra veel kunnen knuffelen en spelen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply