Mijn verhalen

Baby 11 weken oud | ontwikkelingen tot nu toe

januari 6, 2016
11 weken oud baby

Baby 11 weken oud | ontwikkelingen tot nu toe

Deze week is Mick alweer 11 weken oud. Wat vliegt de tijd toch. Er is de afgelopen periode zoveel gebeurd. Tijd om zijn ontwikkelingen met jullie te delen dus.

De eerste maand vond ik behoorlijk zwaar. Dat kwam niet omdat Mick een lastige baby was, maar omdat hij hersenvliesontsteking kreeg. Samen met de verhuizing, de bevalling, de slapeloze nachten en onze oudste dochter was dit een pittige tijd. In deze periode was Mick helemaal niet zichzelf. Logisch natuurlijk omdat hij ziek was. De eerste paar weken nadat hij uit het ziekenhuis kwam vond ik hem nog steeds erg ziekjes. Op sommige momenten was hij alert, maar vaak was hij slaperig en slapjes. Hij kreeg er ook nog een buikgriep achteraan met koorts. Onze arme vent heeft het zwaar gehad in de eerste weken van zijn leven.

Toen hij opknapte van zijn buikgriep veranderde hij enorm. Hij zag er zoveel beter uit! Hij had inmiddels ook zijn eerste sprongetje gemaakt, dus hij kon je nu echt al goed aankijken. Heel af en toe zagen we zelfs een klein lachje. Zo leuk! Hij groeit ontzettend goed en is een lekkere mollige baby aan het worden. Precies zoals het hoort.

Op het moment zit hij midden in zijn tweede sprongetje en wat een grote sprong is dat! We hebben het geluk dat Mick verre van een huilbaby is. Hij is super tevreden en zelfs tijdens zijn sprongetje is hij super vrolijk. Ik merk wel dat hij meer wil knuffelen en minder alleen wil liggen. Alleen maar gezellig. Soms is het wel wat lastig om de aandacht te verdelen tussen hem en zijn zus.

Sinds het tweede sprongetje lacht hij de hele dag. Elke keer als je naar hem kijkt lacht hij terug. En als je tegen hem praat, praat hij gezellig terug. Wel in baby taal natuurlijk, maar het is zo super schattig. Het liefst ben ik de hele dag met hem aan het kletsen en lachen. Gisteren zag ik dat hij zijn handjes aan het ontdekken was. Hij sloeg ermee tegen een pulche bal en hij was zijn handjes van alle kanten aan het bestuderen (zie foto). Wat een lieverd toch? Ik ben verliefd!